default-image

Βιωµατικό Εργαστήρι Κρητικού Χορού και Παράδοσης

Κρήτη
Βιωµατικό Εργαστήρι Κρητικού Χορού και Παράδοσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο Βιωµατικό Εργαστήρι Κρητικού Χορού και Παράδοσης με τίτλο «Γέρανος» θα πραγματοποιηθεί 16-20 Ιουνίου στο Λασίθι, από τον Κρητικό Πολιτιστικό Όµιλο και την Οµάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών του Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη.

Μια καινοτόµα διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, και στους τέσσερις νομούς διαδοχικά και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις χρονικές περιόδους, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να βιώσουν τη ποικιλότητα και τη διαφορετικότητα των περιοχών και της λαογραφίας και σε διαφορετική εποχή κάθε φορά.

Σύμφωνα µε την παράδοση, ο Γέρανος ήταν ο χορός που χόρεψε ο Θησέας στη ?ήλο, μαζί µε τους νέους και τις νέες που είχε σώσει τον Μινώταυρο.

Τα workshops απευθύνονται σε μαθητές χορού, ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές και χοροδιδασκάλους.

Πέντε ημέρες διδασκαλία - μύηση στην χορευτική τέχνη της Κρήτης, βιώνοντας το φυσικό περιβάλλον, τους ντόπιους χορευτές, τους μουσικούς, την ιστορία και τα έθιμα.

Ο χορός αποτελεί πρεσβευτή της παράδοσης και του πολιτισμού της χώρας µας και µμπορεί να αποτελέσει µμοναδικό κίνητρο, για να την επισκεφθεί κάποιος.

Η Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών του Γιάννη και Γιώργου  Μεγαλακάκη, ξεκίνησε το έργο της το έτος 1998. Έχοντας διδάξει σε πολλούς κρητικούς συλλόγους και πολιτιστικούς φορείς (εντός και εκτός Ελλάδας) και έχοντας συµµετάσχει σε πολλές και σημαντικές παραστάσεις, εκδηλώσεις και διοργανώσεις (τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου - Αθήνα, τελετή λήξης των Ολυµπιακών Αγώνων της Αθήνας κλπ), συνεχίζουν µμέσα από το έργο τους, όχι µόνο να διδάσκουν τα βήματα των κρητικών χορών, αλλά και να µμυούν τον μαθητή - χορευτή γενικότερα στην κουλτούρα της Κρήτης.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα των: Υπουργείου Πολιτισμού, Υπουργείου Τουρισμού, του Hellenic American Chamber of Tourism και του Παγκόσμιου Συμβουλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News