Πολιτισμός

Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Ιεράπετρα

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην Ιεράπετρα. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 25 Μαρτίου σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ «25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821»

?      Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου  της 25ης Μαρτίου. Φωταγώγηση των πλατειών της πόλης, των δημόσιων και δημοτικών κτιρίων, των ΝΠΔΔ και των Τοπικών Κοινοτήτων κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2016.

                                                        Πέμπτη 24 Μαρτίου  

?      Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επετειακές εκδηλώσεις και ομιλίες

?      11:00 π.μ Προσκύνημα των μαθητών  στο Μνημείο Ηρώων.  Κατάθεση στεφάνων  από Σχολεία, Συλλόγους, Φορείς, Προσκόπους και  Οδηγούς.

?      Τήρηση ενός λεπτού σιγής -  Εθνικός Ύμνος

                                                    Παρασκευή  25 Μαρτίου

                                       ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

?      07:30 π.μ.  Χαρμόσυνες Κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών

?      08:00 π.μ. Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων

?      10:00 π.μ.   Τέλεση Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Κύριλλου Διαμαντάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης & Σητείας, παρουσία των Αρχών του τόπου, της Δημοτικής Φιλαρμονικής, αντιπροσωπειών Σχολείων,  Προσκόπων, Οδηγών και Σωματείων με τις σημαίες τους.

?      10:30 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων. Κατάθεση Στεφάνων από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κρήτης, Εκπρόσωπο του 3ου Κ.Ε.Π, Εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, Εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος, Εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος και  Εκπρόσωπο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

?      Τήρηση ενός λεπτού σιγής, Εθνικός Ύμνος   

?      10:45 π.μ. Παρέλαση στην οδό Μιχαήλ Κοθρή της Δημοτικής Φιλαρμονικής, Μοτοσικλετιστών Τμήματος Τροχαίας, Μαθητών Σχολείων, Αθλητικών Σωματείων, Συλλόγων, Ομίλων, Σχολών, Προσκόπων και Οδηγών κ.α.

Τελετάρχης Ιεράπετρας: Μανώλης Φραγκούλης, Αντιδήμαρχος

                        ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

?      10:00 Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης στον    

 Κουτσουρά  παρουσία των αρχών του τόπου, αντιπροσωπειών     

        σχολείων,  συλλόγων και σωματείων

?      10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο πεσόντων στο Δημοτικό Σχολείο Κουτσουρά, Κατάθεση Στεφάνων Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.

?      Τήρηση ενός λεπτού σιγής,  Εθνικός Ύμνος

?      11:00 Παρέλαση των σχολείων της Δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού

?      Τελετάρχης Μακρύ Γιαλού : Αγγελική Καλαϊτζάκη, Δημοτική Υπάλληλος

Σχόλια