Πολιτισμός

Ο Μάγκας της Πηνελόπης Δέλτα στο Βιβλιοσκόπιο

Την Τετάρτη 23/03 στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Βιβλιοπωλείο «Βιβλιοσκόπιο» για να γνωρίσουν τα παιδιά και οι γονείς τους τον «Μάγκα» της Π.Δέλτα μέσα από την αφήγηση της Μαρίας Δασκαλάκη.

Είμαι ο Μάγκας, ένα μικρό φοξ τεριέ, και μόλις έφτασα στο καινούριο μου σπίτι, στην Αλεξάνδρεια… Είμαι από καλή ράτσα και πιστός φύλακας. Αγαπώ τα αφεντικά μου και τα παιδιά τους. Όμως -πώς τα καταφέρνω;- προσπαθώντας να κάνω το καλό, πάντα καταλήγω σε ζημιές.

Δεν είμαι κακός, ούτε πολύ ζωηρός και όσο μεγαλώνω καταλαβαίνω πως οι ανθρώπινοι νόμοι διαφέρουν πολύ από τους σκυλίσιους. Και κάπως έτσι, μπλέκω συνέχεια σε περιπέτειες.

Ο Μάγκας της Πηνελόπης Δέλτα κυκλοφόρησε το 1935 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Η γλαφυρότητα και η αμεσότητα της συγγραφέως μάς παρασύρουν σε ένα ανάγνωσμα όπου πρωταγωνιστούν η αγάπη για τα ζώα, για την πατρίδα και για τους ανθρώπους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η διάρκεια της εκδήλωσης είναι μία ώρα. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σχόλια