default-image

"Ο αθέατος κόσμος του νερού" στα Σάββατα με τους επιστήμονες

Πολιτισμός
"Ο αθέατος κόσμος του νερού" στα Σάββατα με τους επιστήμονες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο αθέατος κόσμος του νερού» είναι το κεντρικό θέμα της παρουσίασης που διοργανώνεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας το Σάββατο 19 Μαρτίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σάββατα με τους Επιστήμονες».

Τα «Σάββατα με τους Επιστήμονες» διοργανώνονται από το Μουσείο το πρώτο και τρίτο Σάββατο κάθε μήνα. Η γενική είσοδος είναι έξι ευρώ, ενώ για τα παιδιά, για τα ΑμέΑ και τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» η είσοδος είναι δωρεάν.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό το Σάββατο 19 Μαρτίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν, να εξερευνήσουν και να φτιάξουν κατασκευές κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Τα θέματα που θα συζητηθούν στην παρουσίαση του Σαββάτου είναι τα εξής:

- Ποιες προσαρμογές βοηθούν τα ζώα του νερού να επιβιώνουν στο περιβάλλον τους;

- Πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν το νερό του ποταμού είναι καθαρό;

- Ποια μικρά ζώα ζουν μόνο στα νερά της Κρήτης;

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00?12:00 12:00?14:00 12:00?14:00 12:00?14:00       

Συζήτηση με θέμα: «Ο αθέατος κόσμος του νερού» με τη  Δρ Βορεάδου Κατερίνα, Βιολόγο - Υδροβιολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Φτιάχνω τις δικές μου φιγούρες με ζώα του γλυκού νερού και συμμετέχω στο Θέατρο σκιώνμε θέμα «Ο μαγικός κόσμος του νερού». Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 6 ετών).

«Τα ζώα του νερού διηγούνται τις ιστορίες τους». Τα μικρά και ολοζώντανα ζώα του νερού, μεγεθυμένα μέσα από τα στερεοσκόπια, θα μας εντυπωσιάσουν με τις πρωτότυπες ιστορίες τους. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 7 ετών και πάνω).  

Κατασκευάζω μικρά και μεγάλα ζώα του νερού με ανακυκλώσιμα και άλλα υλικά. Μέσα στο «μακρύ και καθαρό ποτάμι του μουσείου» θα προστατέψουμε όλα τα ζώα που φτιάξαμε (για ηλικίες από 4 ετών και πάνω).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News