default-image

Ρεσιτάλ πιάνου της Λίνας Ζάχαρη στη Βασιλική Αγίου Μάρκου

Πολιτισμός
Ρεσιτάλ πιάνου της Λίνας Ζάχαρη στη Βασιλική Αγίου Μάρκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ηρακλείου διοργανώνει Ρεσιτάλ Πιάνου της Λίνας Ζάχαρη που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, ώρα 8 το βράδυ στη Βασιλική Αγίου Μάρκου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

To ρεσιτάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του εκπαιδευτικού Νίκου Μαθιουδάκη. 

Η Λίνα Ζάχαρη γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1999 στο Ηράκλειο της Κρήτης και είναι μαθήτρια στη Β' Λυκείου του 8ου ΓΕ.Λ. Ηρακλείου. Φοιτά στο Ευρωπαϊκό Ωδείο Ηρακλείου στην τάξη πιάνου της κ. Τζένης Χαραμουντάνη.

Βρίσκεται στο 3ο έτος της Ανωτέρας σχολής και προετοιμάζεται για τις πτυχιακές της εξετάσεις. Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα ανώτερων θεωρητικών (Αντίστιξη) με καθηγητή τον κ. Νίκο Αντωνακάκη, ενώ τον Ιούνιο του 2014 έλαβε το πτυχίο της Αρμονίας με βαθμό Άριστα. Τον Απρίλιο του 2013 συμμετείχε στον πανελλήνιο μουσικό διαγωνισμό "Φίλωνας" όπου βραβεύτηκε με τον 3ο έπαινο στην κατηγορία των 16 ετών.

Τον Απρίλιο του 2014 παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στο Boston University και New England Conservatory της Βοστώνης με καθηγητή τον παγκοσμίου φήμης Έλληνα πιανίστα Κωνσταντίνο Παπαδάκη. Ταυτόχρονα συμμετείχε σε σεμινάρια των Αngel Ramon Rivera και Constantine Finehouse. Τον Ιούλιο του 2014 ερμήνευσε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση τρία μέρη από το έργο της Λένας Πλάτωνος "Σουΐτα 1978".

Τον Απρίλιο του 2015 έδωσε το πρώτο της ατομικό ρεσιτάλ στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου και τον Φεβρουάριο του 2016 συμμετείχε στο 1ο φεστιβάλ πιάνου που διοργανώθηκε από το Δήμο Ηρακλείου ερμηνεύοντας Mozart στο ρεσιτάλ πιάνου των Δημήτρη Καρύδη και Πέτρου Μόσχου, καθηγητών των Morley College, CityLit College και City University του Λονδίνου.

Από τον Οκτώβριο του 2015 μελοποιεί αρχαϊκά λυρικά ποιήματα, του Αρχίλοχου, του Πίνδαρου, της Σαπφούς κ.ά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με διακεκριμένους σολίστ όπως ο Δημήτρης Τουφεξής, ο Τίτος Γουβέλης, ο Δημήτρης Καρύδης και ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης. Είναι ενεργό μέλος της Κρητικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων. Εμφανίζεται πολύ συχνά σε συναυλίες έχοντας ένα πλούσιο ρεπερτόριο σολιστικών έργων αλλά και έργων μουσικής δωματίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News