default-image

Αυτοί είναι οι 5 ακριβότεροι πίνακες όλων των εποχών

Πολιτισμός
Αυτοί είναι οι 5 ακριβότεροι πίνακες όλων των εποχών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος βρίσκεται στην κορυφή και ποιος τον έχει στην κατοχή του; Η τέχνη δεν είναι σε καμία περίπτωση φτηνή. Δείτε τους 5 πιο ακριβούς πίνακες και μάθετε ποιοι τους έχουν στην κατοχή τους.

Πωλ Σεζάν, Οι Χαρτοπαίκτες (1892-1895)

Πόσο: 228 εκ. ευρώ

Αγοραστής: Βασιλική Οικογένεια του Κατάρ

Αποτελεί τη μια από τις πέντε εκδοχές αυτού του θέματος που ζωγράφισε ο Σεζάν -να σας ενημερώσουμε πως άλλη μία άλλη φιλοξενείται στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Πωλ Γκογκέν, Πότε θα παντρευτείς; (1892)

Ποσό: 274 εκ. ευρώ

Αγοραστής: Αλ-Μαγιάσσα μπιντ Χαμάντ μπιν Καλίφα Αλ-Θάνι  

Τον ζωγράφισε ένα χρόνο μετά την άφιξη του στη Ταϊτή και όταν εκτέθηκε στο Παρίσι αποδοκιμάστηκε έντονα και δεν πωλήθηκε. Τώρα πια ανήκει στη συλογή της αδελφής του Εμίρη του Κατάρ -είναι πρόεδρος της Αρχής Μουσείων του Κατάρ.

Μαρκ Ροθκο, No. 6 (Μωβ, Κόκκινο και Πράσινο) (1951)

Πόσο: 170 εκ.ευρώ

Αγοραστής: Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ  

Ξεκίνησε να ζωγραφίζει αυτού του είδους τα έργα το 1949, μέχρι την αυτοκτονία του το 1970. Τώρα πια βρίσκεται στον ζάμπλουτο Ντιμίτρι Ριμπολόφ από έναν Έλβετό που τον είχε πριν στην κατοχή του.

Πάμπλο Πικάσσο, Το όνειρο (1932)

Πόσο: 141 εκ. ευρώ

Αγοραστής: Στήβεν A. Κόεν

Ζωγράφισε το πορτρέτο της ερωμένης του Μαρί-Τερέζ Βάλτερ όταν εκείνος ήταν 50 κι εκείνη 24 και πέρασε στην κατοχή του Κόεν, ο οποίος φημίζεται για τη συλλογή με τα έργα τέχνης που διαθέτει.

Πάμπλο Πικάσσο, Οι Γυναίκες από το Αλγέρι (1955) (Εκδοχή "O") (1955)

Πόσο: 163 εκ. ευρώ

Αγοραστής: (πιθανολογείται) Χαμάντ μπιν Γιάσσιμ μπιν Γιάμπερ Αλ-Θανι

Ο πίνακας αποτελεί μέρος της σειράς 15 ελαιογραφιών με θέμα το χαρέμι, τις οποίες φιλοτέχνησε σε μία περίοδο δύο μηνών. Ο αγοραστής του είναι ο πρώην Πρωθυπουργός του Κατάρ, ο οποίος δεν μπορεί να τον έχει σπίτι του, επειδή ο ισλαμικός νόμος απαγορεύει την απεικόνιση γυμνών.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News