Πολιτισμός

Στους ρυθμούς της αποκριάς ο Δήμος Χανίων

Στους ρυθμούς της Αποκριάς βρίσκεται ήδη ο δήμος Χανίων που σήμερα ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα που έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στους δημότες όλων των ηλικιών και στους επισκέπτες της πόλης να διασκεδάσουν, ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, στις 930 το βράδυ στο Νεώριο Μόρο, οργανώνεται πάρτι μεταμφιεσμένων σε συνεργασία με Ελληνο - Γαλλικό Σύλλογο και Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, με το μουσικό σχήμα «Vamos Ensemble».

Το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 11.30: το πρωί θα γίνει μουσική γιορτή με μουσικούς παραγωγούς αποκριάτικα δρώμενα για μικρά παιδιά με τους κλόουν Ζιν Ζιν και Φιστίκι, στον πεζόδρομο της οδού Μουσούρων.

Την ίδια ημέρα στις 4 το απόγευμα αποκριάτικο δρώμενο στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων - Παιδιατρική Κλινική για τα παιδιά, που νοσηλεύονται και δεν μπορούν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Αποκριάς, με τον κλόουν - γιατρό.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα πάρτι για μικρούς μασκαράδες στο κτήριο της ΔΕΥΑΧ στο πρώην δημαρχείο Ακρωτηρίου και στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού με δωρεάν κεράσματα και πολλές εκπλήξεις ενώ θα προηγηθεί το κυνήγι του χαμένου θησαυρού.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα στις 11.00 το πρωί με τα παραδοσιακά Κούλουμα στο άλσος των Αγίων Αποστόλων παραδοσιακά κεράσματα, ξυλοπόδαρους για τα παιδιά, αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών και κατασκευή χαρταετών από τους προσκόπους Χανίων.

Σχόλια