Πολιτισμός

Η Μ. Κοπανάκη την Παρασκευή στο διαRτηρητέο

Μαζί με τον Αντρέα Παπαδάκη στο πιάνο, η Μαρία Κοπανάκη, μας ταξιδεύουν σε μια μουσική διαδρομή με λατρεμένα τραγούδια σύγχρονα ή μη, αναμενόμενα μα και απρόβλεπτα, την Παρασκευή 11 Μαρτίου και ώρα 9:30 μ.μ. Θα παρουσιάσουν τραγούδια από την εποχή του Χατζιδάκι μέχρι την πιο σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή και δισκογραφία. Γινόμαστε όλοι μια παρέα και μοιραζόμαστε μουσικές και συναισθήματα.

Η Μαρία Κοπανάκη εξ Ιεραπετρας Λασιθίου ορμώμενη, μεγάλωσε υπό τους ήχους της κρητικής παραδοσιακής μουσικής. Οι δοξαριές της λύρας του πατέρα της, όξυναν τα μουσικά της ένστικτα καλλιεργώντας την αγάπη της για το τραγούδι. Αποφοίτησε από το Τει Ηρακλείου με το δίπλωμα του πολιτικού μηχανικού. Ασχολήθηκε για πέντε χρόνια με το ραδιόφωνο και από το 2007 δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάτρου σαν ηθοποιός. Ως αυτοδίδακτη με έντονο ταπεραμέντο εκφράζεται με πάθος μέσα από τη μεγάλη της αγάπη, το τραγουδι.

Ο Αντρέας Παπαδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στα 8 του ξεκινάει 10χρονες σπουδές στο Μινωικό Ωδείο σε πιάνο και ανωτερα θεωρητικά. Μετά το σχολείο συνέχισε με Bachelor in Music στο Univeristy of Bangor στη βόρεια Ουαλια και μεταπτυχιακό MSc για σύνθεση Media sto Univeristy of Herfdshire. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ξεκίνησε να διδάσκει πιάνο, αρμόνιο και φωνητική. Κάνει ζωντανές εμφανίσεις και παράλληλα συνθέτει μουσική για θεατρικές παραστάσεις.

Σχόλια