default-image

Ένα Ποίημα για τους Πρόσφυγες στο Πολύκεντρο

Πολιτισμός
Ένα Ποίημα για τους Πρόσφυγες στο Πολύκεντρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνια εκδήλωση  με θέμα «Ένα Ποίημα για  τους Πρόσφυγες» θα  πραγματοποιηθεί  στις 21 Μαρτίου  2016 στις 7μμ, που  είναι η  Παγκόσμια  Ημέρα Ποίησης, σε 25 πόλεις της Ελλάδας.

Την εκδήλωση οργανώνει ο  Κύκλος  Ποιητών  με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ.

Στην δράση συμμετέχει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τις Ομάδες Εθελοντών Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου με εκδήλωση στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου.

Η εκδήλωση θα λάβει παγκόσμιο χαρακτήρα και θα έχει διεθνή αντίκτυπο διότι θα την αναλάβει και θα τη διαχειριστεί το Παγκόσμιο Κίνημα Ποίησης (World Poetry Movement) με έδρα το Μεντεγίν.

Γίνονται προσπάθειες να εμπλακεί και το ΡΕΝ International. Προβλέπεται η συμμετοχή χωρών από όλες τις ηπείρους. Η Ελλάδα θα βρεθεί στο κέντρο του ποιητικού ενδιαφέροντος διότι, μέσω της ποίησης, θα καταδείξει την ουμανιστική της πλευρά.

Σκοπός της είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός του κοινού στο προσφυγικό ζήτημα, η συνεπακόλουθη, με όποια μορφή, αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News