default-image

Ιαπωνικό βραβείο για τον Γιάννη Μπεχράκη

Πολιτισμός
Ιαπωνικό βραβείο για τον Γιάννη Μπεχράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ακόμη διεθνή διάκριση κατέκτησε ο Γιάννης Μπεχράκης, ο διεθνούς φήμης Έλληνας φωτογράφος του πρακτορείου Reuters, που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον ιαπωνικό διαγωνισμό Days Japan International Photo Journalism 2016.

Η σειρά φωτογραφιών με την οποία διακρίθηκε είχε τον τίτλο "Αναζητώντας μια καινούργια ζωή" και αποτελεί μια συγκλονιστική αποτύπωση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα. Από τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας στο Αιγαίο μέχρι την Ειδομένη, ο Γιάννης Μπεχράκης απαθανάτισε μοναδικά τον αγώνα και την ελπίδα ανδρών, γυναικών και παιδιών για μια καλύτερη ζωή.

Το θέμα των προσφύγων αποτελεί μόνιμη θεματική για τον φωτορεπόρτερ εδώ και πολλά χρόνια. Πέρσι, στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας, φωτογράφιζε τους χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από το Κομπάνι. Φέτος, όμως, το "θέμα" του βρισκόταν στην ίδια του την πατρίδα.

O Γιάννης Μπεχράκης, που γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα, είναι ένας από τους κορυφαίους φωτορεπόρτερ στον κόσμο και διευθυντής του φωτογραφικού τμήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters στην Ελλάδα. Έχει απαθανατίσει τα σημαντικότερα πολιτικά, πολεμικά, αθλητικά και κοινωνικά γεγονότα των τελευταίων 25 ετών. Έχει διακριθεί με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων επτά φορές με τον τίτλο του «Έλληνα φωτορεπόρτερ της χρονιάς», ενώ το 2000 κατέκτησε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Ειδήσεις» στον παγκόσμιο φωτογραφικό διαγωνισμό «Word Press Photo» ανάμεσα σε 4.000 φωτογράφους.

avgi.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News