default-image

Loving Vincent: Κινηματοζωγραφική τέχνη για τον σπουδαίο Βαν Γκονγκ

Πολιτισμός
Loving Vincent: Κινηματοζωγραφική τέχνη για τον σπουδαίο Βαν Γκονγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα από τα τελευταία γράμματα που έγραψε ποτέ ο ζωγράφος Vincent van Gogh, ανέφερε: «Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να μιλήσουμε με άλλο τρόπο, μόνο μέσα από τους πίνακές μας». Σήμερα, μια ομάδα σκηνοθετών, καλλιτεχνών και σκληροπυρηνικών θαυμαστών του Van Gogh παίρνει αυτά του λόγια αρκετά κυριολεκτικά και βάσει αυτών δημιουργεί κάτι που αναμένεται να κόψει την ανάσα των θεατών.

Μια βιογραφική ταινία για την ταραχώδη ζωή και τον μυστηριώδη θάνατο του Van Gogh βρίσκεται αυτή την περίοδο στα σκαριά, η οποία -και εδώ είναι η πραγματική είδηση- θα είναι εξολοκλήρου φτιαγμένη από κινούμενους πίνακες της τεχνοτροπίας των έργων του Van Gogh. Στο παρακάτω trailer μπορείτε να πάρετε μια πρώτη ιδέα από την εκπληκτική ένταση που αποπνέει ένας πίνακας όταν έρχεται στη ζωή.

Το Loving Vincent, όπως είναι ο τίτλος της φιλόδοξης αυτής ταινίας, είναι σκηνοθετημένο από την Πολωνή ζωγράφο Dorota Kobiela και τον σκηνοθέτη Hugh Welchman και είναι αποκλειστικά δημιουργημένο από χαρακτήρες και εικόνες που είχε συστήσει ο Van Gogh μέσα από τους πίνακές του -τις έναστρες βραδιές, τις χιονισμένες πεδιάδες, τους κακόκεφους πότες που πίνουν αψέντι, τους σκληρά εργαζόμενους ταχυδρόμους.

Στην ιστορία εμφανίζονται περισσότεροι από 120 διάσημοι πίνακες του Van Gogh, των οποίων η χαρακτηριστική εντύπωση της κίνησης έχει μεταφραστεί σε κυριολεκτική κίνηση χάρη στην επίπονη διαδικασία του σχεδιασμένου στο χέρι animation. Το σενάριο συντέθηκε από 800 γράμματα που είχε γράψει ο ίδιος ο καλλιτέχνης και περιλαμβάνει δραματικές αναπαραστάσεις των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατό του.

Αν είστε έμπειρος ζωγράφος και τεράστιος φαν του Vincent Van Gogh και έχετε χρόνο στη διάθεσή σας -ή προτίθεστε να βρείτε- το «Loving Vincent» προσλαμβάνει αυτή την περίοδο ζωγράφους για να τους εκπαιδεύσει στη τεχνοτροπία του Van Gogh ώστε να συνεισφέρουν στη δημιουργία της ταινίας. Όσοι επιλεγούν θα εκπαιδευτούν και θα εργαστούν στο στούντιο της παραγωγής στο Gdansk της Πολωνίας, μέχρι τον Αύγουστο του 2016. Επισκεφθείτε το επίσημο site της ταινίας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις οντισιόν και τη διαδικασία πρόσληψης.

Το τρέιλερ της ταινίας.

Το αρχικό βίντεο της προσπάθειας που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια και αναμένουμε με αγωνία στις αίθουσες των κινηματογράφων το 2016.

huffingtonpost.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News