default-image

"Απεικόνιση του Φαντασιακού" από φοιτητές αρχιτεκτονικής

Πολιτισμός
"Απεικόνιση του Φαντασιακού" από φοιτητές αρχιτεκτονικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση με τίτλο η «Απεικόνιση του Φαντασιακού» παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων από 179 φοιτητές αρχιτεκτονικής, οι οποίοι δημιουργούν στον φανταστικό κόσμο του CITYSCAPE© . Η διάρκεια της έκθεσης είναι 4 - 27 Μαρτίου 2016, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν.

Η έκθεση "Απεικόνιση του Φαντασιακού" παρουσιάζει τα αποτελέσματα μιας διαδικασίας καλλιέργειας της ικανότητας των φοιτητών αρχιτεκτονικής να εκφράζουν αναπαραστατικά ιδέες και εικόνες που δημιουργούνται στο μυαλό τους. Μέσα από τη διαδικασία των παιχνιδιών ρόλων, γαλουχείται η δυνατότητα ενός αρχιτέκτονα να μπορεί να απεικονίζει με τη μεγαλύτερη δυνατή πιστότητα τις σκέψεις του και να «φέρνει» στην πραγματικότητα, να οπτικοποιεί, τα γεννήματα της φαντασίας του.

Στη έκθεση παρουσιάζονται περίπου 1200 έργα φιλοτεχνημένα από 179 φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης μέσα από το μάθημα "Απεικόνιση του Φαντασιακού" του Επίκουρου Καθηγητή Κωνσταντίνου-Αλκέτα Ουγγρίνη. Μέσα από μια ποικιλία τεχνοτροπιών και απεικονίσεων, τα έργα παρουσιάζουν τους φανταστικούς κόσμους με τους οποίους οι φοιτητές ήρθαν σε επαφή μέσα από τη διαδικασία βιωματικής μάθησης των παιχνιδιών ρόλων. Επιπλέον, παρουσιάζεται ο τρόπος ανάπτυξης και λειτουργίας του συστήματος CityScape καθώς και συνεντεύξεις από τους συμμετέχοντες φοιτητές σε σχέση με την εμπειρία τους. Κατόπιν συνεννόησης θα λειτουργούν βιωματικά εργαστήρια εκμάθησης της μεθόδου υποβοήθησης της δημιουργικής έκφρασης της «Απεικόνισης του Φαντασιακού», μέσω του συστήματος role-playing CityScape©, για μικρούς και μεγάλους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, και η έκθεση θα είναι ανοιχτή τις ώρες λειτουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης, Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-14.00 + 18.00-21.00. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 4 μέχρι 27 Μαρτίου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 19.00.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στο: [email protected] και στο 6936706360.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News