Πολιτισμός

Γάλλος φωτογράφος γυρίζει την πόλη και φωτογραφίζει

Ο Γάλλος φωτογράφος Richard Petit βρίσκεται στο Ηράκλειο προσκεκλημένος του ξενοδοχείου ATRION έως τις 3 Μαρτίου 2016.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου θέλησε να ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας με το φεστιβάλ φωτογραφίας της ARLES , με στόχο την επαφή με τη σύγχρονη φωτογραφική έκφραση.

Ο Richard Petit είναι μέλος της πολύ γνωστής Γκαλερί Voies Off και πρόκειται να παρουσιάσει τη δράση της Γκαλερί στους φωτογράφους του Ηρακλείου την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 στις 21.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο ATRION.

Ο φωτογράφος περπάτησε στους δρόμους της πόλης και κατέγραψε εικόνες που θα ταξιδέψουν μαζί του περά από το στενό πλαίσιο της καθημερινότητας μας.

Η φωτογραφία έχει την υπέροχη ικανότητα να επαναπροσδιορίζει την σχέση μας με τον κόσμο. Η φωτογραφία του Richard Petit μας θυμίζει ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κείμενο.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν την επιστροφή σε ένα βλέμμα τρυφερό η μια δίοδο που μας οδηγεί σε μια ουσιαστική σχέση με τα πράγματα.

Οι άνθρωποι που οραματίστηκαν και μεθόδευσαν την επίσκεψη του Richard Petit στην πόλη μας ευελπιστούν σε μια ευοίωνη εξέλιξη αυτής της συνεργασίας.

Με αφορμή την παρουσία του Γάλλου φωτογράφου, το ξενοδοχείο ATRION εκθέτει στο χώρο υποδοχής του τέσσερεις φωτογραφίες της Μαρίας Χουλάκη από την ενότητα «Η μνήμη των τοίχων» ευγενική παραχώρηση της Ε.Κ.Ι.Μ.

Σχόλια