default-image

Η κλιματική αλλαγή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Πολιτισμός
Η κλιματική αλλαγή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση με τίτλο «Κλιματική αλλαγή: Επιπτώσεις στο περιβάλλον και δράσεις για την αντιμετώπισή της» για μικρούς και μεγάλους θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σάββατα με τους Επιστήμονες» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής;

Ποια μέτρα έχουν αποφασιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής;

Ποιες είναι οι σημαντικότερες αποφάσεις από την πρόσφατη Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ στο Παρίσι (COP 21, Δεκέμβριος 2015);

Η ανακοίνωση του Μουσείου αναφέρει:

Ελάτε το Σάββατο 5 Μαρτίου στο Μουσείο για να γνωρίσετε και να ανταλλάξετε απόψεις με έναν επιστήμονα σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00      Συζήτηση με θέμα: «Κλιματική αλλαγή: Επιπτώσεις στο περιβάλλον και δράσεις για την αντιμετώπισή της» με το  Δρ Προμπονά Μιχάλη, Φυσικό - Περιβαλλοντολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:00-14:00      «Όλη η Γη ένα χωριό». Παίζοντας, μαθαίνουμε για το τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας για να βοηθήσει τον πλανήτη που ζούμε. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι 6 ετών).

12:00-14:00      «Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι»;Εξερευνούμε τα απειλούμενα ζώα μέσα στο Μουσείο, παίζουμε κινητικά και επιτραπέζια παιχνίδια και φτιάχνουμε εννοιολογικούς χάρτες.  Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 7 ετών και πάνω).

12:00-14:00      Κατασκευάζουμε αποκριάτικες μάσκες και μεταμορφωνόμαστε σε ζώα που κινδυνεύουν από την κλιματική αλλαγή (για ηλικίες από 4 ετών και πάνω).

Η γενική είσοδος είναι 6 ευρώ.

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»:  Είσοδος δωρεάν

Παιδιά κάτω των 4 ετών: Είσοδος δωρεάν

ΑμεΑ: Είσοδος δωρεάν

http://www.nhmc.uoc.gr/el/news/28805

Facebook: Natural History Museum of Crete /Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News