default-image

Ο ρατσισμός με τη ματιά του Καζαντζάκη στην ΟΑΚ

Πολιτισμός
Ο ρατσισμός με τη ματιά του Καζαντζάκη στην ΟΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tα εκπαιδευτικά προγράμματα για τη διαθεματική προσέγγιση του μαθήματος των Θρησκευτικών, μέσα από την «κρητική ματιά» του Νίκου Καζαντζάκη, εγκαινιάζει η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης κατά το τρέχον σχολικό έτος 2015 - 2016.

Στην τελική της μορφή η συγκεκριμένη δράση με τη συνδιοργάνωση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, θα πραγματοποιηθεί κατά την επίσκεψη μαθητών στην Ακαδημία, με τη διεξαγωγή επιστημονικής ημερίδας και τη φιλοξενία τους στις εγκαταστάσεις της.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ο.Α.Κ , στο πρόγραμμα της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, συμμετέχουν οι μαθητές του 4ου Καζουλείου Γυμνασίου Ρόδου, με θέμα: «Ταξιδεύοντας με την κρητική ματιά του Νίκου Καζαντζάκη», οι μαθητές από το 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης, με θέμα: «Στην άκρα του κόσμου ένας υποφέρει, εμείς φταίμε» και οι μαθητές από το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Χανίων, με θέμα: «Οι έννοιες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας μέσα από το συγγραφικό έργο των Νίκου Καζαντζάκη, Παντελή Πρεβελάκη και του μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη».

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εργασίες τους, να ανταλλάξουν σκέψεις και να κάνουν προτάσεις για την αντιμετώπιση ενός κοινωνικού φαινομένου που αναπτύσσεται στις κοινωνίες μας και δεν είναι άλλο από τον ρατσισμό. Με τον τρόπο αυτό και με διαδραστικό τρόπο μιλούν μέσα από τα κείμενα των μεγάλων συγγραφέων Νίκου Καζαντζάκη, Παντελή Πρεβελάκη και του μακαριστού Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη.

Επίσης, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Ιδρύματος, αλλά και να ανακαλύψουν την τοπική παράδοση μέσα από τη μουσική και την επίσκεψη σε αξιοθέατα της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News