Πολιτισμός

Η Κέιτ Μίντλτον διευθύνει για μια ημέρα τη Huffington Post UK

Η δούκισσα του Κέμπριτζ έγινε αρχισυντάκτρια της βρετανικής έκδοσης της Huffington Post, για μια ημέρα, για να καλέσει γονείς και εκπαιδευτικούς να ασχοληθούν με την ψυχική υγεία των νέων.

«Η ψυχική υγεία των παιδιών μας πρέπει να θεωρείται το ίδιο σημαντική με τη σωματική υγεία», δηλώνει η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ σε άρθρο με τίτλο «Ας κάνουμε την πραγματική διαφορά για μια ολόκληρη γενιά μικρών παιδιών», που δημοσιεύει η Huffington Post UK.

«Όπως οι περισσότεροι γονείς σήμερα, ο Ουίλιαμ και εγώ δεν θα διστάζαμε να ζητήσουμε βοήθεια για τα παιδιά μας, αν την χρειάζονταν. Ξέρουμε ότι δεν υπάρχει ντροπή όταν ένα μικρό παιδί δεν μπορεί να διαχειριστεί τα συναισθήματά του ή πάσχει από μια ψυχική νόσο», γράφει.

Η Κέιτ και ο Ουίλιαμ έχουν δύο παιδιά, τον Τζορτζ που θα γίνει τριών ετών τον Ιούλιο, και τη Σάρλοτ που θα γιορτάσει τα πρώτα της γενέθλια στις αρχές Μαΐου.

Ωστόσο, «όταν οι οικογένειες δεν έχουν χρόνο ή χρήματα, δεν είναι πάντα εύκολο να γνωρίζουν πού να ζητήσουν βοήθεια ή συμβουλές. Να γιατί είναι ανάγκη τα σχολεία μας και οι κοινότητες να παίζουν πλήρως τον ρόλο τους για να βοηθούν τα παιδιά», τονίζει η Κέιτ.

Ως αρχισυντάκτρια για μια ημέρα, η δούκισσα ζήτησε μια σειρά από άρθρα για το θέμα της ψυχικής υγείας των παιδιών, ανάμεσά τους μαρτυρίες και παρεμβάσεις ερευνητών για το θέμα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια