Πολιτισμός

Ο Πλούτος του Αριστοφάνη για παιδιά στα Χανιά

Το έργο «Πλούτος» του Αριστοφάνη σε διασκευή για παιδιά παρουσιάζεται για τρεις μόνο παραστάσεις, με τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ στην αίθουσα του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης.

Οι παραστάσεις θα δοθούν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα και την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 11, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.

Ήδη την παράσταση, που έχει κάνει τον γύρο του νησιού, έχουν παρακολουθήσει οι μαθητές από 13 δημοτικά και νηπιαγωγεία όλης της Κρήτης, ενώ λόγω της μεγάλης ζήτησης, παραστάσεις για μαθητές σχολείων θα δοθούν σε όλο το νησί και τον Μάρτιο.

Το έργο «ανεβαίνει» σε διασκευή-σκηνοθεσία της Γλύκας Στόιου, οι μάσκες έχουν κατασκευαστεί από την Βαΐτσα Παπαζήκου, ενώ στο έργο πρωταγωνιστούν η Αγγελική Καρακαξίδου και η Γλύκα Στόιου.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου

«Ο «Πλούτος» είναι το τελευταίο από τα σωζόμενα έργα του Αριστοφάνη, πάντα επίκαιρο, πολύ περισσότερο σήμερα που η χώρα μας ταλανίζεται από την οικονομική φουρτούνα. Ο περίφημος ποιητής της αρχαίας αττικής κωμωδίας σατιρίζει εδώ την άνιση κατανομή των αγαθών και την κατάχρηση του πλούτου.

Τι είναι σωστό και τι λάθος; Ποιοι είναι αυτοί που δικαιούνται την υλική ευημερία και ποιοι όχι; Πώς μπορείς να ξεχωρίσεις το καλό από το κακό, το δίκαιο από το άδικο; Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη θέτει θεμελιώδη ερωτήματα για τη διαχείριση των υλικών αγαθών, την ηθική ανατροφή των νέων και τον τρόπο που η ανθρώπινη κοινωνία είναι δομημένη από τα αρχαία χρόνια μέχρι τις μέρες μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του θεάτρου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια