Πολιτισμός

Της αγάπης το γινάτι στο Θέατρο Κρήτης

Μια παράσταση διαφορετική από τις υπόλοιπες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι Ηρακλειώτες την ερχόμενη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για "Της Αγάπης το Γινάτι", ένα λαϊκό παραμύθι, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Κρήτης, από την Ελεάννα Χατζάκη (αφήγηση) και τον Γιώργο Μαύρο (μουσική συνοδεία).

«Πολλοί άνθρωποι κοπιάζουν μέρα νύχτα ν' αποκτήσουν λούσα, χρήματα και δόξα. Κάποιοι θα πουν ότι όλα αυτά δεν αξίζουν τον κόπο κανενός γιατί ειδικά σήμερα τη μια μέρα τα έχεις και την άλλη δεν, καπνός και φεύγουν μέσα από τα χέρια σου.

Θα πουν ακόμη εκείνοι ότι τα μόνα που αξίζουνε πραγματικά να κοπιάσει κανείς είναι αυτά που όταν τα αποκτήσει μια φορά μένουνε στο πλάι του για πάντα. Εγώ δεν ξέρω να σας δώσω μιαν απάντηση, αλλά ήρθε και με βρήκε μια ιστορία που ίσως κάτι έχει να μας πει για όλα αυτά. Αρχή λοιπόν του παραμυθιού, καλώς εσμίξαμε».

Έτσι ξεκινά η ιστορία του Γιάννη που αγάπησε μια νεράιδα, και για να την κερδίσει μια ζωή κοντά του, αναμετρήθηκε με όλα τα στοιχειά της φύσης, έφτασε στην άκρα τ' ουρανού, έκανε δυνατά τ' αδύνατα. Το "Της Αγάπης το γινάτι" είναι ένα λαϊκό παραμύθι από τα Βαλκάνια, μια αφήγηση ντυμένη με μουσικές της παράδοσης και τραγούδια για την αληθινή Αγάπη και τον Αγώνα του ανθρώπου να την κατακτήσει.

Αρχικά, επρόκειτο να δοθεί μια παράσταση, την ερχόμενη Κυριακή (14/2), στις 8.30 το βράδυ. Λόγω, ωστόσο, sold out, προστέθηκε και μια δεύτερη, για τη Δευτέρα (15/2), στις 8 το βράδυ. Οί ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τηλεφωνικά κράτηση θέσης στο 6948261707 ή το 6987720086. Το Θέατρο Κρήτης  βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου (Καπετάν Χαραλάμπη 1, πίσω από τον ΟΤΕ, δίπλα στο πάρκο Θεοτοκόπουλου). Η είσοδος κοστίζει 5 ευρώ.

Σχόλια