Πολιτισμός

Παραμύθια του Σαββάτου: "Ο Λαχαπού, ένα λιοντάρι πρόσφυγας…"

"Ο Λαχαπού, ένα λιοντάρι πρόσφυγας…" είναι το παραμύθι που θα ζωντανέψει το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης, με αφηγήτρια την Ελένη Μπετεινάκη.

Η χώρα Kαμαμπού είναι στη ζούγκλα και ο Λαχαπού είναι ένας κάτοικος της, ένα μικρό λιοντάρι, που ζει και βασιλεύει εκεί, μαζί  με την οικογένεια και τους φίλους του. Την  ειρήνη και την ομορφιά της μικρής αυτής χώρας ζήλεψαν κάποιοι και μια μέρα έσπειραν παντού το κακό. Φωτιά, καπνοί ,θόρυβος πολύς ήταν η αιτία  που αναγκάστηκαν  να φύγουν όλοι τους πολύ μακριά Σαν πόλεμος να ξέσπασε στο μεγάλο δάσος και χάθηκαν όλα τα όμορφα και τα καλά κι αναγκάστηκε η οικογένεια του Λαχαπού που ευτυχώς σώθηκε, να φύγει σαν κυνηγημένοι πρόσφυγες…

Μια ιστορία της Εύας Κασιάρου  για το πρόβλημα της προσφυγιάς, τον φόβο, τον ξεριζωμό, τον ξενιτεμό, την περιπλάνηση, την  πείνα, τη φτώχεια, την συμβίωση και πάνω από όλα την  αποδοχή από τους άλλους και την  επιβεβαίωση.

Ο Λαχαπού από τη ζούγκλα της χώρας Καμαμπού θα ζωντανέψει στα « Παραμύθια του Σαββάτου» στο βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι, με αφηγήτρια την Ελένη Μπετεινάκη.

Σχόλια