Πολιτισμός

Πλωτό δάσος στην Ολλανδία!

Λένε πως οι παρέες γράφουν ιστορία. Τη φράση αυτή βάλθηκε να κάνει πράξη μια παρέα φίλων στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας δημιουργώντας ένα... πλωτό δάσος.

Με έμπνευση από το έργο του Jorge Bakker «In Search Of Habitus», η ομάδα Mothership βρίσκεται πίσω από αυτό το φιλόδοξο πρότζεκτ. Τα τελευταία τρία χρόνια, η ομάδα εργάστηκε να βρει τρόπο να δημιουργήσει πλωτές σημαδούρες από ανακυκλώσιμα υλικά και να φυτεύσει τα δένδρα. Αν υπήρχαν προκλήσεις σε αυτό;

«Οταν υπάρχουν κύματα, οι σημαδούρες ''χορεύουν'' σαν τρελές επάνω στο νερό, οπότε τα δένδρα θα κινούνταν αρκετά έντονα», λέει ο Jeroen Everaert, ιδρυτής της Mothership, ενώ την ίδια ώρα έπρεπε να βρει δένδρο που να ευδοκιμεί στη θάλασσα.

Δουλεύοντας με μαθητές από το κοντινό Πανεπιστήμιο ανακάλυψαν πως ένα συγκεκριμένο δένδρο το ολλανδικό Elm, ήταν ικανό να ευδοκιμήσει, καθώς επιπλέει, ενώ παράλληλα, μπορεί να διαχειριστεί μια μικρή ποσότητα αλμυρού νερού.

Σύμφωνα με το σχέδιο, 20 δένδρα θα δημιουργήσουν το πλωτό δάσος της πόλης, δίνοντας μια ιδέα για τα πάρκα του μέλλοντος.

Σχόλια