default-image

Βραδιά λογοτεχνίας στο Ηράκλειο

Πολιτισμός
Βραδιά λογοτεχνίας στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραδιά λογοτεχνίας με την Ιωάννα Καρατζαφέρη και τον Δημήτρη Φωτόπουλο διοργανώνει την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. το βιβλιοπωλείο "Αναλόγιο", στο Ηράκλειο.

Με μισό αιώνα παρουσίας στα ελληνικά γράμματα, η αειθαλής Ιωάννα Καρατζαφέρη, άνθρωπος του ταξιδιού και της περιπέτειας, που ζει ανάμεσα στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, μας έρχεται με το τελευταίο της βιβλίο "Λευκά στην κορυφή" από τις εκδόσεις "Εστία", ενώ ο Δημήτρης Φωτόπουλος, στην πρώτη του συλλογή διηγημάτων "Το πέταγμα του φλαμίνγκο", από τις εκδόσεις "Αιώρα", γράφει για τις περιπλανήσεις της γενιάς του '70.

Τα δυο βιβλία μας προσκαλούν σε μια σειρά ταξιδιών σε πόλεις του κόσμου όπου πρωταγωνιστούν οι άνθρωποι. Το κοινό χαρακτηριστικό και των δύο είναι οι άνθρωποι. Τα αισθήματα, οι σκέψεις και οι στάσεις τους απέναντι στα φαινόμενα και στα επιφαινόμενα της ζωής. Οι αντιδράσεις και τα αντανακλαστικά τους. Προσπερνούν τα υλικά δημιουργήματα, παραβλέπουν την αρχιτεκτονική, τη ρυμοτομία, τα κτίσματα και ανατέμνουν εκείνο που τους συγκλονίζει, τους προβληματίζει, τους γεννά συναισθήματα χαράς, θλίψης, ενθουσιασμού και απογοήτευσης. Πρόκειται για ταξίδια σε πραγματικό και φανταστικό χρόνο όπου οι ανθρώπινες συμπεριφορές βάζουν τη σφραγίδα τους στο νου και την ψυχή τους. Ταξίδια που στο τέλος της διαδρομής αναδεικνύουν αυτό που δίνει ζωή και νόημα στον υλικό κόσμο. Τον άνθρωπο.

Στην εκδήλωση θα γίνουν σύντομες ομιλίες και ζεστή κουβέντα με τους δυο προσκεκλημένους της βραδιάς και με τη συνδρομή της φιλολόγου Βαρβάρας Ρούσσου και της συγγραφέως Νίκης Τρουλλινού.

Το βιβλιοπωλείο "Αναλόγιο" βρίσκεται στην οδό Ρούσσου Χούρδου 8, πλάι στο Ταχυδρομείο Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News