Πολιτισμός

"Αλιείς μαργαριταριών" στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

Η όπερα του Bizet, Αλιείς μαργαριταριών (Les Pecheurs de Perles) θα προβληθεί ζωντανά το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, και ώρα 19:55,  στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου Χανίων.

Η μεγαλοπρεπής όπερα για τον πόθο και την λαχτάρα του έρωτα όπου τοποθετείται στην Άπω Ανατολή, παρουσιάζεται στην σκηνή της Metropolitan Opera of New York για πρώτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια!

Η σοπράνο Diana Damrau πρωταγωνιστεί ως Λεϊλά, η όμορφη Ινδή ιέρεια η οποία καταδιώκεται από τους δυο αλιείς μαργαριταριών που ανταγωνίζονται για το χέρι της.

Οι μνηστήρες της ενσαρκώνονται από τον τενόρο Matthew Polenzani και τον βαρύτονο Mariusz Kwiecien, οι οποίοι τραγουδούν το πασίγνωστο μελωδικό ντουέτο "Au fond du temple saint," το οποίο λατρεύουν οι φίλοι της όπερας.

Η σκηνοθέτης Penny Woolcock εξερευνά τα διαχρονικά ζητήματα της αγνής αγάπης, της προδοσίας και της εκδίκησης σε μια παραγωγή η οποία παρουσιάζει πολύ ζωντανά ένα ολόκληρο υποθαλάσσιο κόσμο πάνω στην σκηνή της Met.

Ο μαέστρος Gianandrea Noseda αναδεικνύει την πλούσια ρομαντική του κλίση στην πρώτη παραγωγή της Metropolitan Opera για το 2016.

Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2016 - ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Είσοδος : 15 € (κανονικό)- 10 € (μειωμένο)

Χώρος : Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου Χανίων

Ώρα : 19:55

Σκηνοθεσία: Penny Woolcock

Σκηνικά: Dick Bird

Κουστούμια: Kevin Pollard

 Φωτισμός: Jen Schriever

Σχεδιασμός προβολής:  59 Productions

Κινησιολογία: Andrew Dawson

Στίχοι: Eugene Cormon Michel Carre

Διεύθυνση ορχήστρας: Gianandrea Noseda

Διανομή ρόλων

Leila : Diana Damrau

Nadir : Matthew Polenzani

Zurga : Mariusz Kwiecien

Nourabad : Nicolas Teste

Σχόλια