Πολιτισμός

Χοροθεραπεία και Αυτισμός

Συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το μηνιαίο πρόγραμμα Θεραπειών μέσω Τεχνών «Τέχνη στην Κοινότητα», στον Πολυχώρο Καλλιγνωσία με βιωματικό και εκπαιδευτικό σεμινάριο Χοροθεραπείας ειδικευμένο στον Αυτισμό το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, 5μμ-8μμ.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου «στο σεμινάριο Χοροθεραπεία και Αυτισμός, παίρνουμε για αφετηρία τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού στις κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες και επικεντρωνόμαστε στα κοινά προβλήματα των αυτιστικών και των μη αυτιστικών ατόμων. Διερευνούμε τη μη-λεκτική επικοινωνία και συνδέουμε την κίνηση μας με την ομαδική έκφραση.

» Αναζητούμε την εσωτερική συνοχή ανάμεσα στη σκέψη και το συναίσθημα, ανάμεσα στο νου και το σώμα κι ανάμεσα στον εαυτό και τους άλλους. Συνδυάζοντας τη θεωρία με την πράξη, το τρίωρο σεμινάριο παρουσιάζει βιωματικά προσεγγίσεις του αυτισμού μέσω της κίνησης και προτείνει γέφυρες έκφρασης και επικοινωνίας με συγκεκριμένη μεθοδολογία: επιδιώκουμε την εύστοχη έκφραση και ανάγνωση της επικοινωνίας, την ευκρίνεια στην εκδήλωση των συναισθημάτων και τη ζεστασιά του κοινού βηματισμού δουλεύοντας σε τρεις άξονες: αντίληψη και αυτοαντίληψη, διάδραση και εγγύτητα, στάσεις και κινήσεις. Οι τεχνικές είναι απλές: χορός, παιγνίδι, έκφραση, δημιουργικότητα, πειραματισμός και χαλάρωση».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αυτιστικά και μη άτομα, σε επαγγελματίες και φοιτητές της ψυχικής υγείας, της τέχνης και της φροντίδας, σε εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και γονείς - φροντιστές ή συγγενείς ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού.

 Για τη συμμετοχή, δεν απαιτείται καμία πρωτύτερη εμπειρία σε καλλιτεχνικά δρώμενα ή επιμορφωτικά σεμινάρια.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Αλεξάνδρα Περιστεράκη, M.Sc. Θεραπείας μέσω Παραστατικών Τεχνών - Θέατρο και Χορός (Πανεπιστήμιο Decartes-ParisV), Χοροθεραπεύτρια στην Ειδική Αγωγή (Α/θμια εκπαίδευση) και Εκπαιδεύτρια/Συντονίστρια Θεάτρου στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (κοινωνική ενσωμάτωση και ψυχική υγεία).

Εγγραφές - πληροφορίες:

E-mail: artoppr@gmail.com - fb: aRT OppR και Kallignwsia - τηλέφωνο:  2811759799

Σχόλια