default-image

ΙΣΗ για ασφαλιστικό: Χαριστική βολή στον ιατρικό κόσμο

Κρήτη
ΙΣΗ για ασφαλιστικό: Χαριστική βολή στον ιατρικό κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ασφαλιστικό τέλος 20% για την σύνταξη και 6,95% για περίθαλψη επί του καθαρού εισοδήματος και φορολογία εισοδήματος 26% έως 29% από το πρώτο ευρώ με προκαταβολή 75% το επόμενο έτος και 100% του μεθεπόμενο προβλέπεται στο νέο σχέδιο για το ασφαλιστικό που κατέθεσε ο Υπουργός Εργασίας», σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος Χάρης Βαβουρανάκης και ο γ.γ. του ΙΣΗ Γεώργιος Κοχιαδάκης αναφέρεται επίσης «προσθέστε το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης. Είναι πλέον κατανοητό, μηδενίζουν το εισόδημα σε γιατρούς, σε επαγγελματίες, που ήδη δε μπορούν να καταβάλουν τις συνεχώς αυξανόμενες εισφορές του ταμείου τους».

«Ο πρόχειρος σχεδιασμός από άεργους "τεχνοκράτες" αποδεικνύει τον πανικό, και την απόσταση τους από την κοινωνία και την καθημερινότητα. Η μέχρι σήμερα κακοδιαχείριση των ασφαλιστικών ταμείων δεν αποτελεί άλλοθι για επικίνδυνες προτάσεις και λύσεις που δίδουν την χαριστική βολή στον ιατρικό κόσμο, που πλήττεται από την ανεργία, την περιστασιακή απασχόληση, την μετανάστευση», προστίθεται στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

«Με τέτοιες προτάσεις, κύριοι της κυβέρνησης, δεν διαλύετε απλά την μεσαία τάξη, βάζετε τέλος στην Ελλάδα», καταλήγουν οι εκπρόσωποι του ΙΣΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News