Πολιτισμός

ΣΥΦΑΚ και Τροχαία μοιράζουν αλκοτέστ στους οδηγούς

Αλκοτέστ σε συνολικά 1.500 συμπολίτες μας μοιράζουν σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στο κέντρο του Ηρακλείου, αστυνομικοί της Τροχαίας. Πρόκειται για την καθιερωμένη πλέον εορταστική δράση που πραγματοποιούν από κοινού σε ετήσια βάση οι φαρμακοποιοί και η Τροχαία, σε μια προσπάθεια να στείλουν σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο το μήνυμα ότι οδήγηση και αλκοόλ δε συμβαδίζουν.

Τροχονόμοι και φαρμακοποιοί βρίσκονται από τις 10:30 το πρωί στα Λιοντάρια, όπου διανέμουν αλκοτέστ μιας χρήσης σε οδηγούς και πεζούς. Το όλο εγχείρημα διοργανώνεται έπειτα από πρωτοβουλία του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρήτης και της Τροχαίας και εκτός από την πόλη του Ηρακλείου λαμβάνει χώρα και στα Χανιά, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο.

Σημειώνεται ότι ΣΥΦΑΚ και Τροχαία έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά της κατανάλωσης αλκοόλ από τους οδηγούς και την παραμονή των Χριστουγέννων.

Αστυνομικοί και φαρμακοποιοί βρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη στα Λιοντάρια μοιράζοντας 1.500 αλκοτέστ. Αξίζει να τονιστεί ότι και φέτος, όπως και πέρυσι, η ανταπόκριση του κόσμου στη σπουδαία αυτή προσπάθεια ήταν θερμότατη, καθώς δεν ήταν λίγοι οι συμπολίτες μας οι οποίοι συνέχαιραν τους φαρμακοποιούς και τους τροχονόμους.

Ευχή όλων, πάντως, είναι το 2016 να μη μεγαλώσει άλλο η μακάβρια λίστα με τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στην κρητική άσφαλτο και οι οποίοι τους τελευταίους 12 μήνες ανήλθαν στους 70, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ τουλάχιστον για τα τελευταία πέντε χρόνια...

Υποχρέωση όλων μας είναι, εξάλλου, να μην πίνουμε εάν πρόκειται να οδηγήσουμε, να μην κάνουμε αντικανονικές προσπεράσεις, να μην παραβιάζουμε τα όρια ταχύτητας, να φοράμε πάντα ζώνη ασφαλείας και κράνος και γενικότερα να τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αξίζει να επισημάνουμε, τέλος, ότι, όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, έτσι και φέτος, τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια του νησιού είναι ιδιαίτερα αυξημένα για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων...

Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια