default-image

Μέρες Πρωτοχρονιάς… μέρες παραμυθιών!

Πολιτισμός
Μέρες Πρωτοχρονιάς… μέρες παραμυθιών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και τα παραμύθια του Σαββάτου, του χρόνου ολόκληρου κλείνουν την αυλαία τους για τη φετινή χρονιά. Το τελευταίο μας ραντεβού είναι την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015 στις 12 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης".

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς λοιπόν, πρωταγωνιστής δε θα μπορούσε να είναι κανένας  άλλος από τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη. «Υπάρχει Άγιος Βασίλης , τελικά;».

Μια ιστορία, που είναι πολλές. Ένα παραμύθι με τη μαγική σκόνη της Ελένης Μπετεινάκη, λίγο ανάμνηση, λίγο φαντασία, λίγο από ολόχρυσες φεγγαραχτίδες, λίγο από τύχη και χαρά, λίγο από αυτό που όλοι έχουμε ανάγκη. Αγάπη, ευτυχία, υγεία και όμορφες στιγμές. Κι αυτή την μέρα σε αυτό το παραμύθι υπάρχει ένα δικό της μικρό μυστικό που θα το μοιραστεί με όλα τα παιδιά και με όλους όσους αισθάνονται ακόμα πως υπάρχει κάτι που μπορούμε ακόμα να… πιστεύουμε!

Κι ύστερα λένε πως, οι μεγάλες αλήθειες λέγονται πάντα μέσα από τα παραμύθια! Κανένας δεν βλέπει τον Άγιο Βασίλη, αλλά αυτό δεν είναι απόδειξη πως δεν υπάρχει. Τα πιο σπουδαία πράγματα είναι εκείνα τα οποία ούτε οι μεγάλοι ούτε τα παιδιά μπορούν να δουν!

«Καλή αντάμωση λοιπόν και γράψτε κι εσείς ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη… Εμείς όλοι αύριο θα το στείλουμε…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News