default-image

Ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο δένδρο

Πολιτισμός
Ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο δένδρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα φετινά Χριστούγεννα το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου πρωτοτυπεί και προσφέρει στους επισκέπτες του ένα "Χριστουγεννιάτικο δένδρο" πρωτότυπο, άκρως καλλιτεχνικό. Μια εικαστική εγκατάσταση υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, λιτή, σύγχρονη, νεωτερική. Πρόκειται για μια διάτρητη ξύλινη κατασκευή μεγάλου μεγέθους πλήρως ενταγμένη στον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα και την κλίμακα του Μεγάλου Αρσεναλίου στην οποία η μορφή του "δένδρου" υπομνύεται από τις μη διάτρητες επιφάνειες και τον εσωτερικό φωτισμό.

Ο εμπνευσμένος σχεδιασμός του οφείλεται στην Ελένη Μουγκάση, τελειόφοιτη στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία το συνέθεσε κατά τη διάρκεια της πρακτικής της άσκησης στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου με την επίβλεψη της Αμαλίας Κωτσάκη, καθηγήτριας της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΠΚ και Προέδρου της ΚΕΠΠΕΔΗΧ- ΚΑΜ.

Την κατασκευή ανέλαβε το Εργαστήριο Προπλασμάτων και Τεχνολογικών Εφαρμογών της ίδιας Σχολής με υπεύθυνο τον καθηγητή Αλέξανδρο Βαζάκα ενώ την μελέτη και κατασκευή του φωτισμού έκαναν οι Μάριος Ράδης, Μανώλης Τζαβολάκης και Παύλος Χιονίδης, απόφοιτοι Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών ΤΕΙ Κρήτης.

Η επίσκεψη στο ΚΑΜ κατά την περίοδο των εορτών με τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί, τις αγορές αντικειμένων με αρχιτεκτονικό ύφος στο πωλητήριο και την εικαστική εγκατάσταση αποτελεί μια αληθινή εμπειρία τέχνης στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News