default-image

Προπαραμονή Χριστουγέννων στο IMK

Πολιτισμός
Προπαραμονή Χριστουγέννων στο IMK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην παράδοση των Late Night Museums - Μουσεία ανοιχτά για το κοινό και τις νυχτερινές ώρες - και μόλις μια ανάσα πριν από τα Χριστούγεννα, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους φίλους για μια νυχτερινή περιήγηση στις Συλλογές του την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 8 το βράδυ.

Κατά την περιήγησή τους στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, οι επισκέπτες του ΙΜΚ θα συναντούν μικρές μουσικές εστίες σε όλα τα επίπεδα. Μελωδίες που ανταποκρίνονται στο ύφος της βραδιάς και την ιδιαιτερότητα της κάθε εκθεσιακής ενότητας θα παίζουν οι καλλιτέχνες Γιώργος Ζαχαριουδάκης (παραδοσιακά πνευστά, λύρα), Μιχάλης Λαμπράκης (σαξόφωνο), Κατερίνα Ψαρουδάκη (βιολί) και Αθηνά Κουμάνταρου (άρπα).

Την ξεχωριστή  αυτή βραδιά το επιστημονικό προσωπικό του ΙΜΚ θα γιορτάσει μαζί με τους επισκέπτες προσφέροντας ολιγόλεπτες ξεναγήσεις (flash tours) σε hotspots των Συλλογών του Μουσείου.

Το bar του Μουσείου (1ο επίπεδο) θα προσθέσει τη δική του νότα στην  ξεχωριστή ατμόσφαιρα με κανελάδα και χριστουγεννιάτικα cocktails που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον mixologist-bar tender Δημήτρη Βαβουρανάκη.

Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις δύο νέες εκθέσεις του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, Οι Εικόνες της Συλλογής Ζαχαρία Πορταλάκη, 15ος-20ός αιώνας. Δωρεά Ζαχαρία Πορταλάκη (μόνιμη έκθεση) και Θεότητα, (α)συνέχεια. Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης Ζαχαρία Πορταλάκη (περιοδική έκθεση).

Στο Πωλητήριο του Μουσείου, το οποίο θα είναι ανοικτό καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς, θα βρείτε χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, γούρια για το 2016 και μικρά δώρα για την εορταστική περίοδο.

Το πρόγραμμα

Ολιγόλεπτες ξεναγήσεις (5'), σε όλα τα επίπεδα του ΙΜΚ, από το επιστημονικό προσωπικό του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

20:30-20:35: Μακέτα (Επίπεδο 0), Αγησίλαος Καλουτσάκης

20:45-20:50: Νομισματική Συλλογή (Επίπεδο 1), Αργυρή Γαλενιανού

21:00-21:05: Οι Εικόνες της Συλλογής Ζαχαρία Πορταλάκη, 15ος-20ός αιώνας. Δωρεά Ζαχαρία Πορταλάκη (Επίπεδο 1), Ντενίζ-Χλόη Αλεβίζου

21:15-21:20: Συλλογή Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (Επίπεδο 2), Κωνσταντίνος Μαμαλάκης

21:30-21:35: Συλλογή Νίκου Καζαντζάκη (Επίπεδο 2), Ειρήνη Γρηγοράκη

21:45-21:50: Εθνογραφική Συλλογή (Επίπεδο 21/2), Δημήτρης Κυπριωτάκης

Είσοδος: 5 ευρώ

Διάρκεια: 20:00-23:00

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News