Πολιτισμός

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης το Σάββατο στον Άγιο Νικόλαο

Στα πλαίσια του Μικρού Φεστιβάλ, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ωδείο Τέχνης Κρήτης, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου φιλοξενεί για μια μοναδική συναυλία το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στο κινηματοθέατρο REX, στις 21:00, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι μουσικοί του συνοδοιπόροι ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο ένα ταξίδι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Με αποσκευή μια "Μικρή βαλίτσα", γεμάτη από παλιά και νέα τραγούδια, καθώς και διασκευές, ο Αλκίνοος και η παρέα του ταξίδεψαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταφέροντας αισθήματα, γεγονότα, ήχους και λέξεις.

Το πρόγραμμα χαρακτηρίζουν η επικοινωνία μεταξύ μουσικών και ακροατών, τα ελεύθερα και τα ενορχηστρωμένα μέρη, οι εντάσεις και οι σιωπές, ο συγκερασμός διαφορετικών μουσικών ειδών και η δημιουργία κοινής αισθητικής από συντελεστές που προέρχονται από διαφορετικούς μουσικούς κόσμους.

Μέσα από την ιδιαιτερότητα ενός σχήματος αποτελούμενου αποκλειστικά από έγχορδα, αλλά και μέσα από την εφευρετικότητα της συγκεκριμένης ομάδας, τα τραγούδια αντιμετωπίζονται συνεχώς με νέους τρόπους, σαν πρόσωπα κοιταγμένα από διαφορετικές γωνίες. Η ζωντανή αυτή διαδικασία παρουσιάζεται στο σημερινό της στάδιο, μέσα από τις χειμερινές εμφανίσεις του σχήματος.

Γιώργος Καλούδης: τσέλο, λύρα

Μανόλης Πάππος: μπουζούκι, λαούτο

Φώτης Σιώτας: βιολί, βιόλα

Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο

Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας

Ρώτα: Κωνσταντίνος Μαργκάς

Διοργάνωση: ΑΘΥΡ

Τιμή προπώλησης 10 ευρώ και τιμή εισόδου 12 ευρώ.

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από:

  1. Δημοτική Κουνδούρειο Βιβλιοθήκη καθημερινά από 09:00 έως 15:00.    
  2. Ωδείο Τέχνης Κρήτης καθημερινά από 16:00-20:00 και Σάββατο από τις 9:00 έως 13:00.

Σχόλια