default-image

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Κρήτη
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αλληλεγγύης διοργανώνει το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα "Ανδρόγεω" του Δήμου.

Πρόκειται για τη θεατρική παράσταση "Ω, τι κόσμος μπαμπά" , του Κώστα Μουρσελά, και μια μουσική παράσταση με παλιές και νέες μελωδίες.

Και οι δύο εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες σε όλα τα παιδιά του κόσμου και έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα.  

Λίγα λόγια για το έργο "Ω! τι κόσμος μπαμπά!" και το συγγραφέα του…

Σαρκαστική και ανθρώπινη, η εμβληματική σάτιρα του Κώστα Μουρσελά "Ω! τι κόσμος μπαμπά!" πρωτοπαίχθηκε το καλοκαίρι του 1973 στη Θεσσαλονίκη και το χειμώνα του 1973-1974 στην Αθήνα από το θίασο του Θεάτρου Σάτιρας σε σκηνοθεσία του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Πρόκειται για ένα έργο που παρουσιάζει την ηθική κατάπτωση του ατόμου και του συνόλου ως αποτέλεσμα των πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών. Γράφτηκε σε μια δύσκολη περίοδο της ελληνικής ιστορίας, την Επταετία, ωστόσο εξακολουθεί να διατηρεί τη φρεσκάδα, την αμεσότητα και την επικαιρότητά του, τόσο για το περιεχόμενο, όσο και για τη μοντέρνα γραφή του. Ο συγγραφέας εγκύπτει στα προβλήματα που διαχρονικά μας απασχολούν και θίγει με αιχμηρό, αλλά ιδιαίτερα χιουμοριστικό τρόπο το σαθρό πολιτικό σύστημα, τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ, την αλλοτρίωση των ανθρώπινων σχέσεων, το κυνήγι του εύκολου πλουτισμού.

Το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση "Ω, τι κόσμος μπαμπά " σήμερα Τετάρτη 16/12/2015, στην αίθουσα "Ανδρόγεω" του Δήμου Ηρακλείου στις 7 μ.μ.

Λίγα λόγια για την προσέγγιση των διοργανωτών της παράστασης: «Στον κόσμο μας, ένα κόσμο παράλληλων μονόλογων και έλλειψης πραγματικής επικοινωνίας, το κείμενο του Κώστα Μουρσελά "Ω! τι κόσμος μπαμπά!" έρχεται να υπογραμμίσει στάσεις και αξίες που δίνουν το στίγμα της νεοελληνικής κοινωνίας. Και όπως συμβαίνει σε κάθε εποχή, οι νέοι προβληματίζονται, διαχωρίζουν τη θέση τους, διαφοροποιούνται από τους συμβιβασμένους γονείς τους, αντιδρούν και ονειρεύονται».

Συμμετέχουν μαθητές και από τις τρεις τάξεις Γυμνασίου και συγκεκριμένα οι:

Παπαδάκη Σοφία, Α7

Σωτηροπούλου Στέλλα, Α7

Πετροπούλου Αργυρώ, Α7

Παραγιουδάκη Κατερίνα, Β3

Λουλούδη Μαρία, Γ5

Μπερταχά Καλλίστη, Γ5

Λαμπροπούλου Ίριδα, Γ5

Τσιντάρη Βάσω, Γ7

Μπαλτζάκη Μαριλένα, Γ7

Καπετανάκη Έλενα, Γ7

Εμμανουέλα Μπέη, Γ7

Μελαμπιανάκης Νίκος, Γ5

Κυριακάκης Γιάννης, Γ3

Την επιλογή και διδασκαλία των κειμένων έκανε η Ελευθερία Τζωρτζάκη, φιλόλογος, και τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια η Άννα Σφακιανάκη (φιλόλογος). Την τεχνική επιμέλεια έχουν η Μαρία Φίλη, καθηγήτρια Αγγλικών, και ο Κώστας Τρικάλης, μαθηματικός. Στο ακορντεόν η Μαρία Σταματάκη, μαθηματικός.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η μουσική εκδήλωση.

Το συμβολικό εισιτήριο της παράστασης είναι 2 ευρώ για τους μεγάλους και 1 ευρώ για τους μικρούς (μαθητές).

Τα χρήματα θα διατεθούν στους μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου που αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά προβλήματα.

Η παράσταση "Ω, τι κόσμος μπαμπά" θα επαναληφθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στο Ενυδρείο Κρήτης στις 11 π.μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News