Πολιτισμός

Η ταινία "Φως μετά το σκοτάδι" στο Rex Αγ. Νικολάου

Η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου παρουσιάζει την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στις 21:30, στο κινηματοθέατρο "REX", το βραβευμένο υπαρξιακό θρίλερ "Φως μετά το σκοτάδι - Post Tenebras Lux".

Η ταινία είναι παραγωγής Μεξικού 2012, διάρκειας 115', σε σκηνοθεσία του αναγνωρισμένου διεθνώς Κάρλος Ρεϊγάδας και πρωταγωνιστούν οι Αδόλφο Χιμένεζ Κάστρο, Νατάλια Ασεβέδο, Ρουτ και Ελεάζαρ Ρεϊγάδας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο ευκατάστατος αρχιτέκτονας Χουάν και η τετραμελής οικογένειά του ζουν σε μια απομονωμένη έπαυλη του επαρχιακού Μεξικού, όπου τα όνειρα, οι αναμνήσεις και οι επιθυμίες τους δημιουργούν μια γοητευτική όσο και απειλητική «πραγματικότητα».

Ο διακεκριμένος Μεξικάνος σκηνοθέτης επανέρχεται στις Κάνες με μια ξεχωριστή ταινία που ο ίδιος περιγράφει ως ημι-αυτοβιογραφική, έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κανών και σημαντικά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ.

Είναι μια εσωστρεφής, μυστικιστική κινηματογραφική εμπειρία, που αψηφά τους κανόνες της παραδοσιακής αφήγησης και στοχάζεται πάνω στα αδιέξοδα της ορθολογιστικής κοινωνίας, αλλά και στην αιώνια διαμάχη καλού και κακού, ενστίκτου και πολιτισμικών κανόνων, ονείρου και πραγματικότητας.

Με υπέροχες πανοραμικές εικόνες της φύσης, του ουρανού και μαγικές σκηνές που καταγράφουν την αθωότητα των παιδιών, ο Ρεϊγάδας μιλάει για το ανεξερεύνητο της ανθρώπινης φύσης, φέρνοντας σαν επιχείρημα το αντίπαλο δέος του Θεού, τον Διάβολο.

Μια μοναδική ταινία που φλερτάρει με το σκοτάδι, αλλά υμνεί το φως…

Σχόλια