default-image

Εκδήλωση με τον Ν. Ψιλάκη για την "Πολυφίλητη" στο Ηράκλειο

Κρήτη
Εκδήλωση με τον Ν. Ψιλάκη για την "Πολυφίλητη" στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια πρωτότυπη εκδήλωση αφιερωμένη στη σχέση λογοτεχνίας και ιστορίας οργανώνει το βιβλιοπωλείο "Ελευθερουδάκης" στο Ηράκλειο την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Κεντρικό πρόσωπο στην εκδήλωση θα είναι ο συγγραφέας Νίκος Ψιλάκης, ο οποίος θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράφει βιβλία του και στις 7 μ.μ. θα μιλήσει για την καθημερινή ζωή στον πολιορκούμενο Χάνδακα.

Η εκδήλωση οργανώνεται με αφορμή την κυκλοφορία της "Πολυφίλητης", του νέου βιβλίου του Νίκου Ψιλάκη, που η υπόθεσή του διαδραματίζεται στο Χάνδακα κατά την περίοδο της σκληρής πολιορκίας του που κράτησε σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα. Όλα αυτά τα χρόνια (1647-1669) η πόλη κατοικούνταν από ανθρώπους που προσπαθούσαν να επιβιώσουν κάτω από σκληρές συνθήκες, που αναζητούσαν καθημερινά την ελπίδα και βίωναν πολύ συχνά τη διάψευση.

Μικρές και μεγάλες ιστορίες συνθέτουν ένα πολυεπίπεδο έργο που η πλοκή του ξεκινά τις παραμονές της μεγάλης πολιορκίας, το 1647, και τελειώνει έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωσης της κατάληψης της Κρήτης από τους Οθωμανούς.

Ο συγγραφέας της "Πολυφίλητης" διαλέγεται με την ιστορία. Οι ήρωες κινούνται σε γνώριμους δρόμους, καθένας απ' αυτούς κουβαλά την ιστορία του. Όπως κουβαλά τη δική του ιστορία ο κάθε δρόμος (η Ρούγα Μαΐστρα, η Στράτα Λάργκα), η κάθε γωνιά της πόλης που, όσο περνούν οι μέρες, μετατρέπεται σε σωρούς ερειπίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News