default-image

Βικελαία: Ομιλία του Αλέξη Πολίτη για τον Μανώλη Αναγνωστάκη

Κρήτη
Βικελαία: Ομιλία του Αλέξη Πολίτη για τον Μανώλη Αναγνωστάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε επτά ομιλίες παρουσιάζεται το έργο και η δημιουργική πορεία κορυφαίων ποιητών (Σολωμός, Καβάφης, Παλαμάς, Σικελιανός, Σεφέρης, Ελύτης, Ρίτσος, Αναγνωστάκης), από ιδιαίτερα σημαντικούς μελετητές τους στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Στη δεύτερη εκδήλωση (η πρώτη ήταν αφιερωμένη στον Δ. Σολωμό), ο κ. Αλέξης Πολίτης θα ομιλήσει για τον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη.  

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Ανδρόγεω", σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου2015, και ώρα 19:30.

Ο Αλέξης Πολίτης

Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αλέξης Πολίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στη Σορβόννη. Από το 1976 έως το 1989 εργάστηκε ως ερευνητής στο Κέντρο Νεοελληνικών Ερευνών του Ε.Ι.Ε. Από το 1989 δίδασκε στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εξέδωσε τα βιβλία: "Η ανακάλυψη των ελληνικών δημοτικών τραγουδιών" (1984), "Το μυθολογικό κενό" (2000), "Ρομαντικά χρόνια" (2003), "Εγχειρίδιο του νεοελληνιστή" (2005), "Αποτυπώματα του χρόνου" (2006), "Το δημοτικό τραγούδι" (2010). Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και μελετών στον επιστημονικό και στον περιοδικό και ημερήσιο Τύπο ("Η Αυγή", "Μανδραγόρας", "Μικροφιλολογικά", "Μνήμων", "Μολυβδοκονδυλοπελεκητής", "Νέα Εστία", "Ο Ερανιστής", "Τα Ιστορικά" κ.ά.), σε συλλογικούς τόμους και σε πρακτικά συνεδρίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News