Πολιτισμός

Ζίννια 2015 στη μνήμη των Δ. Βουρβαχάκη-Β. Κελαράκη

Φέτος (12/12/2015) συμπληρώνονται 3 χρόνια "απώλειας" αναντικατάστατης - του δ/ντή του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Βουρβαχάκη και του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων, Βαγγέλη Κελαράκη.

Στη μνήμη τους ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφ. Κρήτης "Ευάγγελος Κελαράκης" διοργανώνει την Παρασκευή 11-12-2015 και ώρα 15:30 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου τα Ζίννια 2015. Μια ημερίδα που συνδυάζει τη δωρεάν εκπαίδευση πρώτων βοηθειών, τον εθελοντισμό, την προσφορά.

Με θέμα την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), την πνιγμονή από ξένο σώμα και τη θέση ανάνηψης-ασφαλείας, οι διοργανωτές καλούν κάθε ηλικία και κάθε επαγγελματική ομάδα να εκπαιδευτεί δωρεάν στο πώς μπορούμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Μόνο με γνώση και τα χέρια μας, χωρίς κανένα ιατρικό υλικό.

Στην ημερίδα επίσης γίνεται ένα αφιέρωμα στο ΕΚΑΒ και στο ρόλο του στην κοινωνία και στο χώρο της υγείας.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «φέτος δίνουμε όλοι μαθήματα ζωής και ανθρωπιάς, καθώς, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του ΠΑΓΝΗ, στο χώρο της εκδήλωσης γινόμαστε δότες μυελού των οστών. Μια διαδικασία ανώδυνη, απλή αλλά ταυτόχρονα σωτήρια και ελπιδοφόρα».

Σχόλια