default-image

Συνέδριο για την ελπίδα στη λογοτεχνία, την ιστορία & την τέχνη

Κρήτη
Συνέδριο για την ελπίδα στη λογοτεχνία, την ιστορία & την τέχνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές συνέδριο με θέμα "The Emotion of Hope in Ancient Literature, History, and Art" πραγματοποιεί το διάστημα 11-13 Δεκεμβρίου 2015 στο Σπίτι του Πολιτισμού (Βερνάρδου 12), στο Ρέθυμνο, το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι ανακοινώσεις που φιλοξενεί το συνέδριο θα εξετάσουν πτυχές τις ελπίδας στη λογοτεχνία, την ιστορία και την τέχνη της αρχαιότητας. Οι διακεκριμένοι ομιλητές ερευνούν και διδάσκουν σε Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας, των ΗΠΑ, της Κύπρου και της Μεγάλης Βρετανίας.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του διεθνούς συνεδρίου, «στο σύγχρονο κόσμο, η ελπίδα θεωρείται απαραίτητο εφόδιο για μια καλή ζωή. Ιδιαίτερα στο πλαίσιο της λεγόμενης "θετικής ψυχολογίας" η ελπίδα εγγυάται την επίτευξη σημαντικών στόχων και αποτελεί προϋπόθεση για σωματική και ψυχική υγεία. Στο χώρο της πολιτικής, οι ρητορικές χρήσεις της ελπίδας μάς κάνουν να φανταζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον, συχνά αποκρύπτοντας τα πραγματικά προβλήματα. Οι επικλήσεις στην ελπίδα υπόσχονται τα πάντα χωρίς να δεσμεύουν τους διακινητές τους σε τίποτα. Στην αρχαιότητα, η ελπίδα παρουσιάζεται συχνά ως απατηλή, μια συναισθηματική κατάσταση που μας παρασύρει σε εσφαλμένες εκτιμήσεις και η οποία μας ωθεί σε παράτολμη δράση. Η αμφισημία του μύθου της Πανδώρας είναι ενδεικτική της αμφιρρέπειας της ελπίδας και της αμφιθυμίας με την οποία την αντιμετωπίζει ο αρχαίος κόσμος».

Το πρόγραμμα του συνεδρίου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News