Πολιτισμός

Η μαγεία των Χριστουγέννων και το 16ο Δημοτικό Ρεθύμνου

Η μαγεία των Χριστουγέννων κρύβεται και φέτος στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου όπου θα ανακαλύψετε το "Χωριό του Αϊ Βασίλη" στις 12 (1μ.μ.-10 μ.μ.) και 13 Δεκεμβρίου 2015 (11 π.μ.-9 μ.μ).

Ο Αϊ Βασίλης μαζί με τα Ξωτικά του, τη Νεράιδα των Ευχών, τη Χιονάτη με τους επτά νάνους και την κατασκήνωση των Προσκόπων σάς περιμένει στα ξύλινα σπιτάκια του γεμάτα με δραστηριότητες, κατασκευές, κεραμική, ζαχαροπλαστική, παραμύθια, θεατρικές παραστάσεις, παιδικές προβολές, δρώμενα, παιχνίδια, ζωντανή μουσική, αθλητικές δράσεις, βόλτες με πόνυ, λιχουδιές, χριστουγεννιάτικο παζάρι και με το παραδοσιακό καφενείο. Η Καστοριά αγκαλιάζει το "Χωριό του Αϊ Βασίλη" με ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

Το τρενάκι του Αϊ Βασίλη σας περιμένει έξω από το Δημοτικό Κήπο για να σας ταξιδέψει στο "Χωριό μας" που βρίσκεται στο Μασταμπά στο Ρέθυμνο (μετά τα γραφεία του ΙΚΑ). Ώρες αναχώρησης κι επιστροφής κάθε μία ώρα (ελεύθερη είσοδος).

«Η φετινή εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα», αναφέρουν οι διοργανωτές. «Ας στηρίξουμε την "Ηλιαχτίδα" - Παγκρήτιος σύλλογος στήριξης παιδιών με καρκίνο. Ας στηρίξουμε το Σύλλογο "Όραμα Ελπίδας" - Τράπεζα Εθελοντών Μυελού των Οστών. Ας στηρίξουμε τους "Δότες Ζωής"- Δίνω αίμα, χαρίζω Ζωή. Ας βοηθήσουμε όλοι και μαζί μπορούμε να δώσουμε ελπίδα, να σώσουμε μια ζωή!».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα:

Σχόλια