Πολιτισμός

Τα "Παραμύθια του Σαββάτου"... ζωντανεύουν!

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, στις 12 το μεσημέρι, τα "παραμύθια του Σαββάτου" ζωντανεύουν στο Βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης" (Καντανολέων 4, Ηράκλειο) με αφηγήτρια την κ. Ελένη Μπετεινάκη.

Κάθε Σάββατο πια, εκεί γύρω στις 12 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης" τα "παραμύθια του Σαββάτου" θα ζωντανεύουν.

Ένα μαγικό κουβάρι, ένα παραμυθοπούλι, ένα ασημένιο σύννεφο, οι πιο παράξενοι συνταξιδιώτες όλων των ιστοριών και η κ. Ελένη Μπετεινάκη θα είναι εκεί. Θα λένε ιστορίες, θα δίνουν φωνή στις κούκλες της Εύης θα παίζουν όσα παιχνίδια μπορούν και βασικά θα γνωρίζουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια της φαντασίας.  

Πρώτο παραμύθι για το Σάββατο 21 του Νοεμβρίου είναι εκείνο της "Παπλωματούς". Μιας γυναίκας που η ηλικία της χάνεται στα βάθη του χρόνου, η ζωή της ένα μαγικό και παράξενο ταξίδι και η κατάληξη της είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο. Είναι το χαμόγελο στους πιο αδύναμους, είναι η χαρά της δημιουργίας, είναι η καλοσύνη και η πείρα της ζωής.

Ένα παραμύθι ή μπορεί και δυο από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα για τις αξίες της ζωής, για τη δύναμη της ψυχής, για το ποιος είναι πλούσιος και ποιος φτωχός σε τούτη την πλάση και για το χαμόγελο που δεν πρέπει να λείπει από κανέναν άνθρωπο και ιδιαίτερα στα παιδιά.

Και σαν τελειώσουν οι ιστορίες ίσως το πάπλωμα που θα φτιαχτεί από τα παιδιά να έχει πάνω του όλη τη χαρά και την αγάπη που χρειάζεται σε δύσκολους καιρούς!

Σχόλια