default-image

Ο "Φον Δημητράκης" στο Πνευματικό Κέντρο απο το 10ο Δημοτικό Χανίων

Κρήτη
Ο "Φον Δημητράκης" στο Πνευματικό Κέντρο απο το 10ο Δημοτικό Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έργο του Δημήτρη Ψαθά "Φον Δημητράκης" θα παρουσιάσουν οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 στις 7 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Ακολουθεί η περίληψη της παράστασης:

«Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε ένα αστικό σπίτι της Αθήνας της Κατοχής του 1942. Ο Δημήτρης Χαρίτος είναι ένας αποτυχημένος και δειλός πολιτευτής, ο οποίος μέσα σε αυτήν την περίοδο, βρίσκει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο: να γίνει Υπουργός, συνεργαζόμενος, όμως, με τους Γερμανούς.

Μέσα στο σπίτι του και πίσω από την πλάτη του επικρατούν αντίθετες τάσεις. Η οικογένειά του αποτελείται από πατριώτες: ο γιος του είναι αντάρτης στα βουνά, η κόρη του λαμβάνει ενεργό μέρος στην αντίσταση, ενώ ο αδερφός του ο Λεωνίδας, δάσκαλος στο επάγγελμα και αγωνιστής, ανοίγει μέσα στην Κατοχή μπακάλικο, από όπου διακινεί στα κρυφά πολεμοφόδια στους αντάρτες του βουνού. Την ίδια στιγμή, ο Δημητράκης καμαρώνει για την υπουργική του καρέκλα...

Μια σπαρταριστή σάτιρα, που ανέβηκε το 1946 στην περίοδο του Εμφυλίου, πάνω σε ένα επίκαιρο θέμα: το πάθος για εξουσία που δε σέβεται αρχές, αξίες H BIA, η καταπάτηση ΑΡΧΩΝ και ΑΞΙΩΝ, ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ και η επιβολή του ΄΄ ΙΣΧΥΡΟΥ΄΄ είναι καταδικαστέα και έχουν διαχρονική ισχύ ,στη ζωή του ανθρώπου.

Την παράσταση επιμελήθηκε η θεατρολόγος του σχολείου κ. Παναγιώτα Στεμπίλη με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών της στ΄τάξης. Παίζουν θέατρο οι μαθητές -τριες της Στ Τάξης και τραγουδούν οι μαθητές-τριες της Ε΄Τάξης.Φιλική συμμετοχή και υποστήριξη από 3 μέλη του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News