default-image

Κ. Κουτουλάκης: Φωτογραφίζοντας την ιστορία

Πολιτισμός
Κ. Κουτουλάκης: Φωτογραφίζοντας την ιστορία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση και εκδήλωση στην Κριτσά, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 6 τα απόγευμα στην αίθουσα "Λατώ", αφιερωμένη στο φωτογράφο Κ. Κουτουλάκη (1897-1975). Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κριτσάς αποφάσισε να τιμήσει τον σπουδαίο αυτό δημιουργό, που πρόβαλε και τίμησε με το έργο του τη γενέτειρα του Κριτσά αλλά και την πατρίδα μας με πολλούς τρόπους.   

Ο φωτογράφος Κώστας Κουτουλάκης (1897-1975) που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κριτσά Λασιθίου, υπήρξε στη διάρκεια του 20ού αιώνα ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες φωτογράφους.

Το 2015 συμπληρώθηκαν τα 40 χρόνια της μνήμης του και τα 70 από τη συμμετοχή του στην Κεντρική Επιτροπή Διαπιστώσεως Ωμοτήτων Κατοχής (1945) με επικεφαλής τον μεγάλο Κρητικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη για να τεκμηριώσει τις ανείπωτες θυσίες και τις καταστροφές που υπέστη η Μεγαλόνησος στη διάρκεια της Ιταλογερμανικής φασιστικής επιδρομής.

Η έκθεση του «φωτογραφικού αρχείου Κ. Κουτουλάκη» θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο της αίθουσας πολιτιστικών εκδηλώσεων "Λατώ" (πρ Ελαιουργείο «Αρχαύλη») στην Κριτσά και θα δώσει τη δυνατότητα επαφής με το υλικό της καταγραφής των κατοχικών εγκλημάτων στην Κρήτη. Παράλληλα θα αποτελέσει ζωντανό μάθημα Ιστορίας για τις νεότερες  γενιές που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα γεγονότα μιας τραγικής περιόδου του τόπου μας.

Η όλη εκδήλωση γίνεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μαλεβιζίου και του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News