Πολιτισμός

Παράλληλες εκθέσεις στο πλαίσιο της έκθεσης του Γιάννη Κύρου

Δύο παράλληλες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, οι οποίες γίνονται στα πλαίσια της έκθεσης "Ο Κόσμος του Γιάννη Κύρου. Κοστούμια, σκηνικά και αρχειακό υλικό από το θέατρο, το χορό, τη μουσική και την τηλεόραση".

Εκδήλωση Παρασκευής 13 Νοεμβρίου, Βίντεο Εγκατάσταση της Αλίκης Χιωτάκη

Στα πλαίσια της έκθεσης «Ο Κόσμος του Γιάννη Κύρου. Σκηνικά, κοστούμια και αρχειακό υλικό από το θέατρο, το χορό, τη μουσική και την τηλεόραση», την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 9:00 μ.μ. θα προβληθεί Βίντεο Εγκατάσταση (Video Installation) από την Αλίκη Χιωτάκη.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει τρεις οθόνες τοποθετημένες μια δίπλα στην άλλη στις οποίες παρουσιάζονται τρία διαφορετικά βίντεο συνολικής διάρκειας 5 λεπτών. Τα βίντεο απεικονίζουν τρείς διαφορετικές απόψεις του χώρου έτσι όπως το αντιλαμβάνεται η ίδια η καλλιτέχνιδα.

Το πρώτο βίντεο με τίτλο "black ground" εστιάζει στις συνθήκες, τις εμπειρίες που βιώνει ένα κινούμενο σώμα σε ένα περιορισμένο χώρο και τα ερωτήματα που εγείρει όσον αφορά τη σχέση δράσης/αντίδρασης σε σχέση με τον χρόνο και τον χώρο.

Το δεύτερο βίντεο με τίτλο "translucent variation on a spheric theme after Naum Gabo" εξερευνά πάλι τη σχέση χώρου και χρόνου μέσα από μια αλληλουχία εικόνων που εκφράζουν έναν κυκλικό ρυθμό.

Τέλος, το τρίτο βίντεο με τίτλο "hunt" εξερευνά την ιδέα μιας φυσικής παρουσίας που εκφράζει την αδυναμία να ξεφύγει από το χώρο/περιβάλλον το οποίο φαίνεται να την συγκρατεί ή να την αποτρέπει από την αναζήτηση εναλλακτικής εξόδου.

Σκηνοθεσία - Μοντάζ: Αλίκη Χιωτάκη

Σχεδιασμός Ήχου: 018

χορογραφία/ερμηνεία: Ξένια Κυριακοπούλου Κοστούμι: Ορσαλία Παρθένη

Εκδήλωση της Κυριακής 15 Νοεμβρίου, "Οι Ηλίθιοι" του Νιλ Σάιμον, από τον Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Χανίων

Στα πλαίσια της έκθεσης  «Ο Κόσμος του Γιάννη Κύρου. Σκηνικά, κοστούμια και αρχειακό υλικό από το θέατρο, το χορό, τη μουσική και την τηλεόραση», την Κυριακή 15 Νοεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ. θα προβληθεί η θεατρική παράσταση  «Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον, από τον Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Χανίων.

Το σωματείο "Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων", είναι ένας πολιτιστικός επιμορφωτικός σύλλογος, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που σκοπό έχει την καλλιέργεια, παραγωγή, διάδοση και ανάπτυξη των τεχνών, του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, του κινηματογράφου, την μελέτη και την εφαρμογή της θεατρικής τέχνης και επιστήμης ως μέσο για την ηθική και πνευματική ανύψωση του Πολιτισμού της Ελληνικής κοινωνίας.

Σκηνοθεσία: Ελένη Καρμπαδάκη

Σκίτσα-αφίσα: Γιάννης Πατούρας

Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης: Γιάννης Πατεράκης, Ντένια Καραβασιλειάδου, Γιώργος Τακτικάκης, Φανή Μπουμπόναρη,

Εμμανουέλα Κυριακοπούλου, Παρασκευάς Θυμάκης, Νάσος Αθανασόπουλος, Έλενα Αθανασοπούλου, Ελένη Καρμπαδάκη,

Ευτύχης Κανδανολέων.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Σχόλια