default-image

Μειωμένη είσοδος στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης

Κρήτη
Μειωμένη είσοδος στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μικρότερης αξίας εισιτήριο θα πληρώσουν σήμερα και αύριο όσοι επισκεφτούν το χώρο του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης Ηρακλείου, που στεγάζεται στο ναό της Αγίας Αικατερίνης των Σιναϊτών, ενώ μάλιστα θα έχουν την ευκαιρία και της δωρεάν ξενάγησης, και όλα αυτά ως προσφορά για τον τριήμερο εορτασμό του Αγίου Μηνά.

Σχετική είναι η ανακοίνωση του Μουσείου: «Λόγω της εορτής του Αγίου Μηνά, πολιούχου του Ηρακλείου, το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης "Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών" προσφέρει μειωμένη είσοδο στους επισκέπτες του για το τριήμερο 10, 11 και 12 Νοεμβρίου, με τη δυνατότητα δωρεάν ξενάγησης από 11:30 έως 13:30, κατόπιν συνεννόησης (τηλ. 2810336316).

Είναι μια ακόμη ευκαιρία για τους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης, να γνωρίσουν το ίδρυμα που διαφυλάσσει σημαντικότατα εκθέματα της τέχνης που αναπτύχθηκε στο νησί από το 14ο μέχρι και τα τέλη του 19ου αιώνα, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται οι περίφημες εικόνες του Μιχαήλ Δαμασκηνού και του Άγγελου Ακοτάντου.

Το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης "Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών" στεγάζεται στον ομώνυμο ναό, στο κέντρο της πόλης (πλατεία Αγίας Αικατερίνης, δίπλα στον Άγιο Μηνά) και, εκτός από τις σημαντικές μεταβυζαντινές εικόνες, στις συλλογές του περιλαμβάνονται αντιπροσωπευτικά δείγματα μεταλλοτεχνίας, ξυλογλυπτικής, λιθογλυπτικής, χρυσοκεντητικής, χειρόγραφα, παλαίτυπα βιβλία, νομίσματα και λατρευτικά αντικείμενα».

Τέλος σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου είναι από τις 9:30 έως τις 18:30.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News