Πολιτισμός

Εγκαινιάζεται η έκθεση γλυπτικής του Γιώργου Ψαραδέλη

Εγκαινιάζεται αύριο Τετάρτη η έκθεση γλυπτικής εκπαιδευτικού χαρακτήρα του Γιώργου Ψαραδέλη, με τίτλο "Έργο-Γλώσσα: Διάλογος με τα γλυπτά", την οποία διοργανώνει ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, στην Πύλη Sabbionara, στα Χανιά.

Η έκθεση θα λειτουργεί έως την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, κατά τις ώρες 9:30-14:00 και 17:30-22:00.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 18:00, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα από μάρμαρο, ξύλο, πέτρα και μέταλλο και απευθύνεται στο ευρύ κοινό, καθώς και σε μαθητές δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα ξεναγούνται στην έκθεση, όπου θα γίνονται ομιλίες σχετικά με τη μετουσίωση της ύλης, τη δημιουργία ενός έργου τέχνης και πώς το έργο αποκτά μια διεθνή γλώσσα.

Ποιος είναι ο Γιώργος Ψαραδέλης

Ο Γιώργος Ψαραδέλης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Σήμερα ζει στο Ηράκλειο. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Εμποροπλοιάρχων και σχολής γραφικών τεχνών "ΟΜΗΡΟΣ", με καθηγητή το ζωγράφο Αντώνη Απέργη.

Παρακολούθησε μαθήματα Αγιογραφίας και ψηφιδωτού για δύο χρόνια, στο εργαστήριο Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, σεμινάρια ξυλογλυπτικής (θεωρητικής-πρακτικής) στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου και μαθήματα στο ανοικτό λαϊκό Πανεπιστήμιο Χανίων με θέμα "Τέχνες -Γράμματα - Πολιτισμός".

Έργα του βρίσκονται στο Λευκό Οίκο της Αμερικής, στην Τράπεζα Επενδύσεων Corporate Bank intl., στην Washington, στις εγκαταστάσεις της Εφημερίδας "Εθνικός Κήρυκας" στη Νέα Υόρκη, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές σε 28 χώρες. Έχει λάβει πολλές διακρίσεις και έχει πραγματοποιήσει ατομικές και συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Σχόλια