default-image

"Γράμματα από τα Καπετανιανά" στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

Κρήτη
"Γράμματα από τα Καπετανιανά" στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θεατρικό αναλόγιο "Ανεστορούμαι και ανεστορίζω - γράμματα από τα Καπετανιανά" παρουσιάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης στην αίθουσα του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων.

Στα Χανιά παραστάσεις θα δοθούν στις 14/11, 20/11, 21/11 (ώρα 9 μ.μ.) και 15/11, 22/11 (ώρα 7:30 μ.μ.), ενώ θα ακολουθήσει περιοδεία στην υπόλοιπη Κρήτη.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη παρουσίαση δύο χιουμοριστικών διηγημάτων σε κρητική διάλεκτο του Γιώργη Γρ. Σταματάκη, τα οποία αποδίδουν σε μορφή θεατρικού αναλογίου η ηθοποιός Μαρινέλλα Βλαχάκη και ο μουσικός Λεωνίδας Μαριδάκης.

«Πόση αναστάτωση μπορεί να προκαλέσει στο απομακρυσμένο ορεινό χωριό ο δάσκαλος αν συμβεί να έχει αδύνατα πόδια;».

«Πώς αντιδρούν οι Καπετανιανοί όταν αντικρίζουν για πρώτη φορά τουρίστα;».

Μαντινάδες, φωτογραφίες και μουσικές διανθίζουν τα κείμενα και τις παράδοξες ιστορίες των χωρικών, σ' ένα ταξίδι στην Κρήτη της δεκαετίας του '70, όπου γνώριμες εικόνες από το κοντινό παρελθόν συναντούν την αστεία πλευρά της ζωής.

Πριν την έναρξη της πρώτης παράστασης η φιλόλογος Μαρία Φραγκιαδάκη θα μιλήσει με θέμα "Η Κρητική διάλεκτος ως φωνή του γενέθλιου τόπου".

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 7 € και 5 € (μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι ΟΑΕΔ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνω των 65 ετών και AμεA 67%).

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News