default-image

Δωρεάν ξεναγήσεις για ευπαθείς ομάδες στο Ιστορικό Μουσείο

Κρήτη
Δωρεάν ξεναγήσεις για ευπαθείς ομάδες στο Ιστορικό Μουσείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης υποδέχεται και φέτος πολίτες που συνεχίζουν να πλήττονται από την οικονομική κρίση, προσφέροντας μία περιήγηση στους εκθεσιακούς του χώρους, ένα ταξίδι τέχνης μακριά από τις έγνοιες της καθημερινότητας, ένα πρωινό με φίλους στο ζεστό καφέ του.

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι του Μουσείου, «με την πεποίθηση ότι η πρόσβαση στον πολιτισμό και τη γνώση αποτελεί δικαίωμα όλων, η Εταιρεία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και τα Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού οργανώνουν και για το έτος 2015-2016 επισκέψεις στις εκθέσεις του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το πρόγραμμα, που προσφέρεται βεβαίως δωρεάν, περιλαμβάνει ξεναγήσεις στις δύο ολοκαίνουριες εκθέσεις του Μουσείου (1ο επίπεδο), με τίτλο "Οι Εικόνες της Συλλογής Ζαχαρία Πορταλάκη, 15ος-20ός αιώνας. Δωρεά Ζαχαρία Πορταλάκη" (μόνιμη έκθεση), και "Θεότητα, (α)συνέχεια. Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης Ζαχαρία Πορταλάκη" (περιοδική έκθεση).

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την ξενάγηση των τροφίμων του Γηροκομείου των Ιδρυμάτων την ερχόμενη Τρίτη 10/11/2015, ώρα 10:00, και θα συνεχιστεί με την επίσκεψη των εξυπηρετούμενων του Κοινωνικού Χώρου στις νέες εκθεσιακές ενότητες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News