default-image

Σεμινάριο για τον έντυπο λόγο και το μαθητικό έντυπο

Κρήτη
Σεμινάριο για τον έντυπο λόγο και το μαθητικό έντυπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το "2ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τον Έντυπο Λόγο και το Μαθητικό Έντυπο" με τίτλο "Δημοσιο(α)-γραφοντας μέσα στην τάξη" διοργανώνει, σε συνεργασία με τη δημοσιογράφο, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Ηπείρου Πελοποννήσου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) Ελένη Βακεθιανάκη, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου και με τη στήριξη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:30-19:30.

Το 2ο Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Ελύτης" του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, Μονής Αγκαράθου 9 (πίσω από τον Αγ. Δημήτριο), και είναι ανοικτό σε όλους τους εκπαιδευτικούς, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται τόσο για τους τρόπους και τις τεχνικές της δημοσιογραφικής γλώσσας, όσο και για τη διαδικασία προετοιμασίας και υλοποίησης ενός μαθητικού εντύπου, ώστε αυτό να αποτελεί ένα ενδιαφέρον υλικό που θα προβάλει την εικόνα των εφήβων για τον κόσμο και τα γεγονότα που τους επηρεάζουν και θα "καταθέτει" τις δικές τους απόψεις για τα προβλήματα του καιρού τους.

Ειδικότερα τα θέματα του 2ου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου είναι:

• Η ελληνική ιστορία των ερτζιανών

• Από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση-Μισός αιώνας δρόμος

• Η δημοσιογραφία στην ψηφιακή εποχή

• Η αξιοπιστία των ΜΜΕ δοκιμάζεται

• Η δύναμη των λέξεων και η γλώσσα του σώματος

• Ρεπορτάζ, συνέντευξη και στρογγυλό τραπέζι

• Και στην άκρη του τούνελ, τι;

Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News