Πολιτισμός

Ρέθυμνο: Εγκαινιάζεται η έκθεση "Ψίθυροι"

Την έκθεση με τίτλο "Ψίθυροι" εγκαινιάζει το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για μια νέα παραγωγή που ψηλαφεί καταστάσεις - κραυγές, εκφρασμένες διακριτικά και σιωπηλά, ως ψίθυροι.

Η έκθεση, σε επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού, θα εγκαινιαστεί την αύριο Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στους χώρους του Μουσείου, στην οδό Μεσολογγίου 32, στην παλιά πόλη.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν με καινούργια ή παλιότερα έργα τους που έχουν επιλεγεί για να υποστηρίξουν το αίτημα του τίτλου, δηλαδή του ζητήματος που επιθυμεί να φωτίσει η έκθεση, είναι γυναίκες.

Πρόκειται για 24 γυναίκες της τέχνης από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Μαζί τους, ένας άνδρας καλλιτέχνης συλλέγει συνεντεύξεις γυναικών που μιλούν για ό,τι νοιώθουν.

Συμμετέχουν οι: Αγκοπιάν Εοζέν, Αποστόλου Ευγενία, Βιδάλη Αθανασία, Βολανάκης Αντώνης, Giordano Joan, Δουβέρη Αγγελική, Ζυγούρη Μαίρη, Hrbacek Mary, Ιωάννου Δήμητρα, Κάσση Μαριγώ, Κρούσκα Πόπη, Λεμού Καλλιόπη, Λοϊζίδου Μαρία, Λύρα Ελένη, Magnanti Renee, Μεϊμάρογλου Δέσποινα, Molder Adriana, Νομίδου Βάλη, Παπατζανάκη Αντωνία, Πιπερίδου Χαρά, Σβορώνου Αγγελική, Σκεπετζή Χρυσούλα, Στραπατσάκη Μαριάννα, Τσουκάτου Πόπη και Χριστέα Μαίρη.

Σχόλια