Πολιτισμός

Παρουσίασε το βιβλίο του, "Περί ηρώων", ο Δημήτρης Κιτσίκης

Λίγο πριν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παρουσιάστηκε στο κοινό του Ηρακλείου ένα βιβλίο-κραυγή αγωνίας που μιλά για ήρωες. Ο διεθνολόγος-τουρκολόγος, Δημήτρης Κιτσίκης, παρουσίασε το βιβλίο του, με τίτλο "Περί ηρώων: Οι ήρωες και η σημασία τους για το σύγχρονο Ελληνισμό".

Ο συγγραφέας λέει χαρακτηριστικά ότι οι ήρωες υπάρχουν παντού, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο φυσικό πλούτο που διαθέτει η Ελλάδα.

O διεθνολόγος-τουρκολόγος Δημήτρης Κιτσίκης παρουσίασε το βιβλίο του, παρουσία πλήθους κόσμου, ένα βιβλίο-κραυγή αγωνίας, που απαιτεί από όσους ακόμη είμαστε ζωντανοί να επαναφέρουμε τον ήρωα στη ζωή μας, να τον σηκώσουμε ψηλά επάνω στην ασπίδα. Γιατί ήρως είναι λέξη ελληνική.

Οι ήρωες κρύβονται παντού, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπως χαρακτηριστικά είπε ο συγγραφέας.

Ο Δημήτρης Κιτσίκης αναφέρθηκε, κατά την παρουσίαση, και στους υδρογονάνθρακες και τον πλούτο που διαθέτει η Ελλάδα, όπως ο ίδιος είπε.

Τη συζήτηση συντόνισε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης, ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο Γιώργος Νικολακάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, και ο Μανόλης Δρακάκης, προϊστάμενος Αρχείων Νομού Ηρακλείου.

Σχόλια