default-image

Σεμινάριο πιάνου στο Lab Music Education

Πολιτισμός
Σεμινάριο πιάνου στο Lab Music Education

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεμινάριο πιάνου με θέμα "Improvisation, Music within me / 10 tips για τον αυτοσχεδιασμό στο πιάνο" πραγματοποιεί η μουσική σχολή Lab Music Education με τον καθηγητή της Αντώνη Τσικανδηλάκη την ερχόμενη Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στις 13:00, στο χώρο της σχολής στο Ηράκλειο (λεωφ. Χρυσοστόμου 18).

«Kαθώς η μουσική εκπαίδευση του κλασικού πιάνου γίνεται εξ ολοκλήρου μέσω βιβλιογραφίας, ο αυτοσχεδιασμός φαίνεται να είναι η απέναντι δυσπρόσιτη όχθη της μουσικής. Υπάρχει η αντίληψη ότι το να παίξεις κάτι που δεν είναι γραμμένο σε παρτιτούρα ή το να αυτοσχεδιάσεις αποτελεί ικανότητα των αυτοδίδακτων ή κάποιων ιδιαίτερα ταλαντούχων μουσικών. Στην πραγματικότητα», αναφέρουν οι διοργανωτές του σεμιναρίου, «είναι μια διαφορετική προσέγγιση της μουσικής που χρησιμοποιεί τον ίδιο ακριβώς κώδικα (νότες, ρυθμό, αρμονία, αισθητική) με τη μόνη διαφορά ότι ο κώδικας δεν είναι γραπτός.

Δέκα tips για τον αυτοσχεδιασμό στο πιάνο. Τι με εμποδίζει από το να αυτοσχεδιάσω; Τι θα πρέπει να ξέρω για να το κάνω; Τι δεν έχω εξελίξει μέχρι τώρα;

Το σεμινάριο απευθύνεται σε πιανίστες (μαθητές και μη, όλων των επιπέδων) που επιθυμούν να φέρουν πιο κοντά στα δάκτυλά τους τη μουσική που έχουν μέσα τους», υπογραμμίζεται.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία της Σχολής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ. 2810 282422).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News