Πολιτισμός

Μυρτιά: Εικόνες από το χθες και το σήμερα...

Το εντυπωσιακό λεύκωμα του Μανόλη Παπαδάκη με τίτλο "Μυρτιά (Βάρβαροι), εικόνες του χθες και του σήμερα" παρουσιάζει το ερχόμενο Σάββατο στις 6 το απόγευμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρτιάς. Η εκδήλωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μυρτιάς, μπροστά στο Μουσείο Ν. Καζαντζάκη και το βιβλίο παρουσιάζουν ο Νίκος Ψιλάκης, δημοσιογράφος-συγγραφέας, και ο Γιώργος Παναγιωτάκης, συγγραφέας-ιστορικός ερευνητής.

Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από καλλιτέχνες της Μυρτιάς, με την επιμέλεια και τη συμμετοχή του γνωστού Μυρτιανού λυράρη Μιχάλη Γρινιεζάκη και του χοροδιδασκάλου και μουσικού Νώντα Ερωτοκριτάκη. Το βιβλίο, που είναι έκδοση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυρτιάς με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, είναι έργο του μαθηματικού και βραβευμένου φωτογράφου στην Ελλάδα και το εξωτερικό Μανόλη Παπαδάκη, αντιπροέδρου της ΕΦΕ Κρήτης.

Οι περίπου 250 μεγάλου σχήματος, οι περισσότερες έγχρωμες, σελίδες του βιβλίου περιλαμβάνουν κείμενα ιστορίας και λαογραφίας, ιστορικές φωτογραφίες, ντοκουμέντα, πολλές πληροφορίες για την εξέλιξη της Μυρτιάς (Βαρβάρων) στην πορεία του χρόνου, καθώς και πλήθος φωτογραφιών από τη σύγχρονη πραγματικότητα αυτού του ωραίου ιστορικού χωριού. Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν, η παρουσίαση θα γίνει στη συνεδριακή αίθουσα «Γιώργος Ανεμογιάννης» του Μουσείου Καζαντζάκη.

Σχόλια