default-image

Δυο μετάλλια για την παιδική-νεανική χορωδία Δ. Ηρακλείου

Κρήτη
Δυο μετάλλια για την παιδική-νεανική χορωδία Δ. Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική είναι επιτυχία για την Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου, η οποία επέστρεψε από την Καλαμάτα με δυο μετάλλια, συμμετέχοντας στο 1ο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργάνωσε η Interkultur.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση: «Με δύο αργυρά μετάλλια επέστρεψε από την Καλαμάτα η Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου υπό τη Διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως που συμμετείχε στο 1ο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργάνωσε η Interkultur.

Το 1ο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Χορωδιών διήρκησε 4 ημέρες και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, συμμετείχαν 39 χορωδίες, 1500 χορωδοί, από 14 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας. Ανάμεσά τους και η Νεανική χορωδία του Δήμου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως, η οποία εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της και απέσπασε 2 Αργυρά Μετάλλια στις 2 κατηγορίες που διαγωνίστηκε: όμοιων και μικτών φωνών.

Σημαντική ήταν η συμβολή στην προσπάθεια αυτή των παιδιών της χορωδίας, του μαέστρου κ. Γιάννη Ιδομενέως, του πιανίστα κ. Νίκου Κοκκίνη, του Συλλόγου Γονέων της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου, της ΔΗΚΕΗ αλλά και όλων όσοι στήριξαν την σπουδαία αυτή προσπάθεια.

Η επόμενη συναυλία της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 20:00 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στα πλαίσια του αφιερώματος για τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι (23/10/1925) που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη.

Στην παράσταση αυτή, θα παραβρίσκεται ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός και ο Διευθυντής Ορχήστρας Μίλτος Λογιάδης, οι οποίοι θα αναφερθούν στη συνεργασία τους με τον Μάνο Χατζιδάκι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News